Årets farge 2019

Spiced Honey er en varm gulbrun tone, som kan skape både ro og energi. Effekten avhenger av hva fargen kombineres med, og kombinasjonsmulighetene er mange.

 

– Fargen er kompleks og svært anvendbar. Sammenlignet med årets farge i 2018, som gikk mer mot beige/brunt/grått, er denne tydeligere, og tar noe mer plass, sier Per Nimer, designsjef i Nordsjö.

I sin presentasjon under lanseringen pekte han på at det blir mer farge framover. Noe han hilser velkommen.

Optimistiske farger

Hjertelig: Kombinert med varme rødtoner og grønt, ønsker Spiced Honey hjertelig velkommen og innbyr til hygge og fellesskap.

– Vi er optimistiske og vil ta grep. Vi er litt trøtte på idealismen. Vi vil ha fakta og realisme. Vi er trøtte på alt for mange valg. Vi er trøtte på all storytelling. Sannhet er viktig, sa Nimer.

Dette er strømninger som vil prege hvordan vi innreder hjemmene våre framover.

Et hjem med riktig atmosfære

Hjemmet vårt er basen der vi ruster oss for å møte verden. Og det vi trenger nå, ifølge trendekspertene, er et sted for å tenke, et sted for å drømme, et sted å ha det bra sammen og et sted for å være aktive. De nye fargene fra Nordsjö er nøye utvalgt for å bidra til å skape slike steder.

– Vi liker farger og har behov for dem. Problemet er at vi ikke tør hjemme. Men blant de nye fargene er det paletter som er lette å like, og som passer inn i et moderne norsk boligmiljø, mener Nimer.

Nordsjös trendteam har valgt en bred palett som svar på hvilke farger vi trenger i 2019, med Spiced honey som hovedfargen.

Fire paletter

Sammen med årets farge kommer et godt knippe farger som kan kombineres på ulike måter. Nordsjö legger vekt på at det skal være stort rom for personlige løsninger. Fargene er ordnet i fire paletter: varm nøytral, myke pasteller og to med mer aktive og kraftfulle farger. Spiced Honey er en sentral farge i alle fire.

 

Ikke gå glipp av medlemsfordelene dine

Meld deg på vårt nyhetsbrev i dag