Barneromsdrøm

Er det ett rom i huset du virkelig har lov til å leke deg med farger og interiør, så er det på barnerommet. Bare husk å inviter barna med på leken, det er jo tross alt de som skal bo der!

 

Tekst: Delbæk Tekstbyrå AS. Foto: Leverandørene

Fargerikt og lekent. Inspirerende og kreativt. Å innrede et barnerom innbyr til fri utfoldelse, og er gjerne et av de morsomste
rommene i huset å pusse opp. Men selv om mulighetene nærmest er uendelige, så er det likevel en kunst å få det helt perfekt. For på et barnerom er det mye som skal stemme. Møblene skal ikke bare være fine å se på, de skal være funksjonelle og praktiske også. Fargene på veggene kan gjerne være sterke, men pass på så det ikke blir for mye og for voldsomt. Barna skal tross alt finne roen på samme rom, og sove godt der om natta. Da bør du kanskje revurdere røde vegger, selv om det er podens favorittfarge. Skal du innrede et rom for barn under skolealder, må du også ta hensyn til sikkerhet. Persinnesnorer er fy-fy, det samme med kommoder som ikke er festet til veggen.

Så, hvor skal du egentlig begynne? Her er noen tips!

Gulv
Selv om du har parkett i resten av huset, kan det være greit med et annet underlag på barnerommet. Her fins det en rekke gode alternativer, som både ser fint ut og som er mer motstandsdyktig mot for eksempel riper og hakk. På et barnerom skal det lekes og herjes, og du skal ikke være redd for litt gris og søl. Kanskje laminatgulv er løsningen? Eller hva med lyddempende og miljøvennlig korkgulv? Vegg-til-vegg tepper blir også stadig mer populært. Nå fins det flere fine tepper på markedet, som både er allergivennlige og enkle å holde rene. Tepper gir dessuten et mer rolig og behagelig uttrykk, og er lunt og godt å gå på for små barneføtter.

Solskjerming
Rullegardiner er både praktisk og fint. Monter de gjerne innerst i karmen, for mest mulig solskjerming. Ønsker du gardiner, så er det fint med en lystett variant. Vær obs på at dersom du velger gardin med mye dekor og mønster, bør du gå for ensfargede og mer nøytrale vegger. Har du mønster på både gardin, vegger og gulv, kan rommet fort virke rotete – selv om det er ryddig. Unngå persienner med persiennesnorer på barnerommet, da de utgjør stor kvelningsfare for små barn.

Vegger
Ferm Living, Hibou Home, Photowall og Borge har alle delikate tapeter til barnerom. Husk at barna fort blir store, så du gjør lurt i å velge farger og mønster som barna kan vokse med – og ikke fra. Prøv å tenk langsiktig, så unngår du å måtte pusse opp rommet igjen etter kun få år. Velg gjerne en slitesterk maling, som tåler røff bruk og som er enkel å vaske av. På barnerommet er det også fullt lov å leke seg med en kombinasjon av tapet og maling. Med tavlemaling får barnet mulighet for å tegne rett på veggen, en sikker vinner for kreative sjeler! På ensfargede vegger kan wallstickers være med på å sette et personlig preg på rommet, her fins utallige varianter.

Innredning
Barnemøbler får gjerne langt mer slitasje enn andre møbler, så her bør du tenke kvalitet fremfor kvantitet. Møblene skal ikke bare tåle hard bruk, de skal også være praktiske og være fine å se på. I likhet med valg av farger, kan det være smart å velge møbler som vokser med barnet. Kili fra Sebra, Stokke Sleepi eller Leander, er alle eksempler på senger som barnet kan ha glede av helt fra babystadiet og opptil 10 års alderen. Er barnerommet lite kan det være lurt å møblere i høyden for best mulig utnyttelse av plassen. For eksempel kan en køyeseng gi rom for en stol og en skrivepult under, samtidig som den frigjør gulvplass.

Velg gjerne kommoder og skap til oppbevaring, men husk at små barn elsker å klatre. Sørg derfor for å feste møblene godt til veggen, slik at de ikke kan falle over barnet. Bruk bokser, esker og kurver til å holde orden på leker og klær. Et godt tips er å feste et lite minibilde av lekene eller klærne utenpå boksen. Det gjør det enklere for barnet å vite hvor lekene er, og ikke minst å holde det ryddig.

Husk at små barn foretrekker møbler i barnehøyde. Synes du barnet vokser fort, kan du finne mange pent brukte barnemøbler på finn.no. Ofte kan en slitt stol eller pult få nytt liv ved hjelp av et malingsstrøk eller to.

Det lønner seg å være medlem

Et medlemskap i NBBO er et naturlig valg for alle som bor i, eller ønsker å flytte til Drammensregionen. Som medlem får du forkjøpsrett til nærmere 10.000 borettslagsboliger spredt over hele regionen, i tillegg får du forkjøpsrett til alle våre nye boligprosjekter.

På toppen av dette får du en rekke medlemsfordeler i form av rabatter og eksklusive medlemstilbud hos en rekke lokale leverandører.

Alt dette for kun kr. 250,- i året, en sum vi er overbevist om at du klarer å spare inn i løpet av kort tid.

Benytt deg av medlemsfordelene dine når du skal handle inn til barnerommet!

Meld deg inn i NBBO i dag

In å være ute

16. november 2020

Ta kontroll på inneluften

16. november 2020

Ren og luftig interiørtrend

16. november 2020

Luftige retter i JULA

16. november 2020

Ikke gå glipp av medlemsfordelene dine

16. november 2020

Tiltakene som virker !

16. november 2020

Vi er tilgjengelig for alle

16. november 2020

Du gir 50,vi gir 50

16. november 2020

Luftige svev i Vikersund

16. november 2020

Flere helter som fortsatt er i vinden

16. november 2020
Barn på barnerom_IKEA

Foto: IKEA

Vitra_elefanter

Den klassiske Eames Elephant for målgruppen som det opprinnelig var tiltenkt: barn. Mini-elefanten kan brukes enten som en solid innendørs-utendørs leketøy eller rett og slett som et attraktivt objekt i et barnerom, dette vennlige ser dyr med fremtredende, store ører vil bringe glede til barn og foreldre. Foto: VITRA

jente i lyst barnerom

Foto: SEBRA

Sebra

Foto: SEBRA

knagg_sebra

Foto: SEBRA

Foto Blafre Anniken Zahl Furunes

Foto: BLAFRE