Det rustikke julebordet

Kanskje er tiden inne for pynting som hører sammen med en mer dagsaktuell tidsånd?

I julen tilbringer vi mye tid rundt spisebordet. Lange måltider hører julen til. Da ønsker vi å skape en lun og hyggelig stemning med blomster og lys. Sammen med Miljøfyrtårn har vi dekket et koselig og miljøvennlig julebord. Se stylistens beste tips.

 

Trendy og miljøvennlig
Stylist i Mester Grønn, Kristin Munkejord Lapidus, forteller hvordan hun har tenkt når hun har pyntet årets julebord:

– En av de viktigste trendene denne julen er den rustikke landlige stilen. Nå handler det om gjenbruk og miljø. Vi ønsker å gjenskape den tradisjonelle følelsen – en hyggelig, lun og nostalgisk julestemning, sier hun, og legger til:

– Produktene er inspirert av naturen og har et røft preg. Bruk elementer fra naturen som vintergrønne greiner og kongler. Du kan velge selv om du ønsker å hente det i skogen, fra hagen eller om du ønsker å kjøpe det i blomsterbutikken.

Stylisten har valgt å dekke på med linduk og linservietter. Glassene er kjøpt på Fretex. Ønsker du å pynte julebordet i julens tradisjonelle rødfarge, kan du bytte ut de hvite rosene med røde roser og ilex. Pyntestilen passer både til advent, jul og nyttår.

 

La det bugne med blomster
Vær raus med blomster og lys når du skal pynte julebordet. En typisk felle du bør unngå er å pynte festbordet med høye blomster og lysestaker. Her har vi fylt mange små Dalebekken vaser med roser og silkefuru. Mellom vasene har vi fylt opp med vintergrønne greiner og kongler. Sett gjerne ut små telysestaker, så får du en lun og hyggelig atmosfære hvor gjestene fint klarer å se hverandre over bordet.

Kristin Munkejord Lapidus

Som stylist i Mester grønn, ønsker hun å gjenskape den tradisjonelle følelsen. En hyggelig, lun og nostalgisk julestemning.

Vintergrønne greiner og kongler

Mellom vasene har vi fylt opp med vintergrønne greiner og kongler.

Linduk og servietter

Stylisten har valgt å dekke på med linduk og linservietter. Glassene er kjøpt på Fretex.

Stylistens fem beste tips:

1. Vær raus med blomster og lys

2. Bruk bordpynt fra naturen som vintergrønne greiner og kongler.

3. Velg blomster som er produsert på miljøvennlige gartnerier som
f.eks azalea, tulipaner og Fair trade-merkede roser fra Mester Grønn.

4. Unngå høye blomster og lysestaker så gjestene ser hverandre over bordet.

5. Pynt bordet med glass og service som er arvet eller gjenbrukt.