Hovedbilde_interflora

Venner på middag? Dekk et hyggelig høstbord med gyllen krysantemum, kongler og forskjellig løv. Foto: Interflora

1.hostbord_germini_hortensia

Skap et herlig kaos: Germini, hortensia, tistler, roser, sedum og lyng i kombinasjon med mange ulike strå – her er det lov å mikse alle de ulike blomstene, så lenge fargetonen er den samme. Jo flere, jo bedre! Foto: Interflora

4.hostbord_roser_kuvert

Roseblomst: Nå finner du frodige roser i butikkene med høstens farger. Foto: Interflora

7.hostbord_gresskar_nyper

Med små gresskar: Et frodig og fargerikt uttrykk – perfekt til høstens festmiddager. Foto: Interflora

bilde-2

Riktig bukett: Velg avskårne blomster i sesongens flotte farger! Like fin til bordpynt som vertinnegave. Foto: Interflora

Blomster_til_hostfesten_7

Tips: Surr tråd rundt enkle glass med noen høstløv, og bruk de til lys eller som potter til små planter. Foto: Interflora

Høstens flotteste festbord

Høsten byr på mange anledninger til å dekke et vakkert bord. Enten det er fårikålmiddag eller høstfest med gode kollegaer. 

 

Tekst: Reidar Heieren

 

Er det ikke litt ekstra stas, dersom måltidet omtales som en fryd for øyet, så vel som for ganen? Borddekking skal først og fremst være en hyggelig oppgave for vertskapet. Det setter så avgjort stemningen for kvelden. 

 

Gi bordet et personlig preg

Glem gjerne alt om regler, og dekk bordet på din egen måte. Prøve noe nytt, kanskje? Ta frem et servise du ikke bruker så ofte, eller finn frem noen vaser som har stått i skapet for lenge. Bruk det du har, og skap et personlig og annerledes bord som gjestene dine husker lenge.

 

Ta høsten inn på bordet

Høstens farger og materialer er et naturlig utgangspunkt når du skal dekke bordet til høstfest. Bruk litt tid på å samle inn høstens elementer fra naturen. Bladene på mange av løvtrærne har fått en hel palett av farger som spenner fra grønn, gul, oransje til rød. Noen pene kongler er også fin pynt. Og hva er vel mer høst enn gresskar og nyper?

Den eneste regelen du behøver å bry deg med, er den som sier at dekorasjonene må være lave nok til at gjestene ser hverandre. Det viktigste er jo at alle har det hyggelig rundt bordet. Sett deg gjerne ned og se hvordan det fungerer for å være sikker på at bordpynten ikke står i veien for den gode samtalen.

 

Bruk hortensia i høstdrakt

På høsten er hortensiaen ofte litt antikke i fargen. Den opprinnelige fargen har fått et grått slør over seg, og det er en del grønt og brunt i blomstene. De har rett og slett fått høstdrakten!

 

Roser - en klassiker på bordet 

Bruk enkle glassvaser, og plasser flere roser i hver vase. Strø deretter rikelig med rosekronblader og rosehoder på bordet. Disse har naturligvis ikke tilgang på vann, men de holder seg godt til langt ut på kvelden hvis du gjør du det samme dag som festen skal være.

Det viktigste er altså at du dekker et bord som du selv er fornøyd med.

Alv-Høst_Line-Dammen26-1

Mytologi fra naturen: Det særpregede serviset «Alv» fra Wik & Walsøe. Forhandler: Tilbords. 

Mytologi fra naturen: Det særpregede serviset «Alv» fra Wik & Walsøe. Forhandler: Tilbords. 

0157705_9
0157705_5

Allsidig: Serviset «Valencia» fra Cleo Home passer til de fleste anledninger. Forhandler: Tilbords.

Northen Green_environment

Vakkert og rustikt: Serviset «Aida» i utførelsen Raw. Forhandler: Tilbords.

Hvis du trenger flere tips til blomster eller materialer du kan benytte, snakk med NBBO-partner Tillas Blomster i Nedre Torggate på Bragernes. Tlf.: 32 83 11 00