Jordbruk i byen

Tekst: Reidar Heieren

Kan det dyrkes mat i byene? Jordbruk i byen, bedre kjent under den engelske betegnelsen «urban gardening», er et ekspanderende fenomen i en del bysamfunn rundt om i verden. 

 

Her hjemme er vi i startgropa. «Urban gardening» handler om mer enn bare gressløk og salater til eget bruk. I større skala dreier det seg om å gjøre store takflater til jordarealer i høyden, sånn at det kan dyrkes grønnsaker så det virkelig monner. I New York snakkes det om at storstilt jordbruk oppe i høyden, kan bidra til å binde mye av regnskurene i matjord, regnskurer som ellers skaper oversvømmelser i storbyens dårlige avløp.   

 

Plantekasser inntar terassene

Robuste og romslige plantekasser gir mange muligheter, ikke bare for blomster og grønne planter, men også for å dyrke salat, urter, tomater, jordbær og mere. Noe av det siste innen plantekasser er utviklet av norske Bedd, som tilbyr både separate kasser (eventuelt med hjul og selvvanning) og et fleksibelt kassesystem som gjør det mulig å utnytte plantemulighetene helt optimalt der det er begrenset med plass. 

Det tradisjonelle beddet på bakkenivå, overføres rett og slett i kasser, som kan brukes inne, på balkonger, terrasser, plattinger eller på andre steder det måtte passe best. Kassene leveres både kvadratiske og rektangulære i forskjellige størrelser.

 

BEDD_Tak3

Bedd leveres som et fleksibelt kassesystem i sort eller grått.

planter i blomsterkasse

BÅDE RUST- OG FROSTFRITT

Bedd-produktene er laget i helt rustfritt galfangmetall (zink og aluminium) lakkert i svart, grått eller hvitt. Kassepanelene er til slutt påført en spesiallakk som ikke tar til seg fingeravtrykk, og lakken gjør dem dessuten enklere å holde rene.

Bedd-kassene har ingen sårbare sveiseskjøter - og frostsprengning er et fremmedord. Bedd produseres i Moss og er derfor kortreist.

Se flere produkter fra BEDD her

Utnytt plantemulighetene dine optimalt!