Juletrepynt i system

Start med å velge en farge du vil skal dominere. Hvis du holder deg til dette fargetemaet, kan du fylle på med litt ny pynt hvert år. 

pyntet juletre
pyntet juletre

Tekst: Reidar Heieren  Foto: Interflora

 

Det åpner også for at du kan variere litt. Et år bruker du både gull og rødt, mens neste år har du et tre som bruker kun rødt.

 

Det naturlige juletreet

Mange har falt for den naturlige trenden, og hva er vel mer naturlig enn et tre? I denne stilen er det dekorelementer i duse jordfarger, og helt over mot hvitt. Materialene skal helst være «ekte» som tre, glass, porselen og skinn. Vi har brukt hengende vaser med tulipaner på vårt tre. Dette gir treet et personlig og unikt utrykk.

Kongler i ulike varianter gjør seg godt på dette treet. Disse kan du enten kjøpe, eller plukke selv. Velger du å plukke de selv, legg de til tørk når du har fått dem i hus. Dermed vil de åpne seg, og du kan enkelt knytte et hampetau i enden og henge de på treet.

 

Moderne juletrepynt

På det moderne treet er det de dype fargene som gjelder. Det kan være blått, grønt eller burgunder. Bruk gjerne fargene i kombinasjon med én eller flere av metallfargene, men ikke alle på samme tre!

Resultatet blir best hvis du velger færre ulike kuler, og heller flere av hver sort. Det bør være kontraster i overflatene og størrelsen på de ulike kulene. Velg noen matte og noen blanke, og kuler med og uten dekor. Du kan også bruke kuler i ulike grønntoner, fra dyp grønn til lysere grønn.