Liten forandring - stor effekt

Trenger stuen din litt fornyelse? En liten forandring kan ha stor effekt.

Tekst: Bjørg Owren/ Ifi.no Foto: Robert Walmann/ifi.no, Beckers, Bohus, Borge, INTAG, Storeys

interiør

Lysten på forandring kommer snikende. Og det er slett ikke sikkert vi har tid eller råd til et stort prosjekt. Da kan det være at en mindre forandring kan være det lille som manglet. Her kommer seks forslag som kan være prikken over i-en:

Mal en vegg
Hvis du lever i lyse rom og lite farge, vil en farget vegg gjøre stor forskjell. Den grå sofaen «kvikner» til når den får en bakgrunn å støtte seg mot. Stadig flere oppdager at det er godt med farge på veggene. Rommet får mer karakter og atmosfære. Det er ikke uten grunn at hotell og restauranter i økende grad innreder med farger. De lever av å få gjester til å trives. Og kunstgalleriene har oppdaget at farger også er god bakgrunn for bilder.

 

Rolig sone med teppe
Ser stuen din ut som en møbelutstilling? Løsningen kan være et teppe. Når møblene samles på et teppe fungerer det som en ramme som samler og holder møblene «nede» på gulvet. Tunge møbler på lyse gulv trenger ofte hjelp til «å lande». Et teppe er mykt for føttene og behagelig for øyet.

 

Demp tv-en
Synes du tv-en er en stor, svart boks som troner i rommet? Selv avslått tar den altfor mye oppmerksomhet? Et triks kan være å male feltet bak «boksen» mørk grå. Da vil den gå litt mer i ett med veggen og tv-kroken blir roligere.

 

Farge på piano
Har du et piano som er litt slitent i lakken og byr på lite godstemning bortsett fra de gangene noen spiller på det? Det finnes råd; treverket kan friskes opp og få sin naturlige glød tilbake, eller du kan rett og slett male det. Hvorfor ikke gi det et par strøk med en knallfin farge? Kanskje det blir enda mer gøy for poden å øve!

 

Stemningsfull tapet
Fototapet eller tapet med et stort digitalt motiv kan endre hele opplevelsen av rommet på en-to-tre. Sett det midt på veggen, bak sofaen, ved spisebordet eller i hjørnet som ramme rundt godstolen. Du kan ta naturen inn, eller gjøre veggen til et stort kunstverk. Du kan leve med reiseminner eller bo personlig blant favoritter, det være seg biler, motorsykler, blomster, himmel eller hav. Ny tapetteknologi gjør det meste mulig. Du kan få laget tapet av dine egne foto eller velge i et «hav» av ferdige design.

 

Fargerike tekstiler gjør susen
Den enkleste veien til liten fornyelse er skifte av sofaputer. Ut i boden med de gamle, og inn med et par nye som kler sinnet og sesongen, så er mye gjort. Gardiner i friske farger er et annet alternativ. Husk at alle vinduene i stuen ikke må ha like gardiner. Har du en gammel morsom stol, kan den bli kronen på verket hvis den trekkes i et tekstil som bryter frekt med både stil og farger til interiøret forøvrig.

Sandersen_Cottage Garden fb Cut Out_Med_INTAG2015

Har du en gammel morsom stol, kan den bli kronen på verket i ny tekstil!

rødt piano

Piano i frisk farge

tapet med sommerfugler
Bohus Nordic

Ser stuen din ut som en møbelutstilling?

Løsningen kan være et teppe!

RawEleganse_Høst 2015_ Foto Storeys