LYSERE TIDER PÅ BADET

Baderomstrendene for 2020 snur mot lysere tider. Etter flere år med mye svart går vi videre
til naturlige og nøytrale farger.

Tekst: Reidar Heieren og leverandørene. Foto: Leverandørene

Brunfarger, beige og hvitt sammen med krem, lysegule nyanser og selvfølgelig alle grønne nyanser som får en mer blå tone enn tidligere. Uttrykk som «Woodism» og «Forest Bathing» skal være på vei inn. Inspirasjonen er hentet fra det bærekraftige og miljøvennlige. Nordens største aktør i baderom, Inr, har skapt stilartene ‘Bionica’ og ‘Industrial Sway’, som markerer et skifte i stil.

Den lyse og lette stilen
Nøytrale toner i beige, hvete, hvitt og kremfarger med innslag av lysegrønt eller blåtoner setter tonen i Bionica, hvor fokus ligger på lys og luft. Her nyter vi det enkle livet der det er naturnært og der design er mer enn bare noe stilig.

Ifølge Inr skal det være lett å leve i denne stilarten; både materialer og produkter er produsert med søkelys på bærekraft og funksjon. Kalkstein og betong har sin naturlige plass i denne stilen, gjerne sammen med lyst tre.

Materialene er naturlige og bærekraftige. Lyst tre, finér, betong, porselen og nye, naturlige komposittmaterialer designet for å gjøre hverdagen enklere. Å velge produkter og materialer som har lang levetid og garanti er en måte å verne om miljøet. Et miljø-
smart og naturlig valg

Gråtoner og fortsatt svart
«Industrial sway» skal gi et mer rustikt preg enn «Bionoca». Teknikk er et sentralt element, men filosofien er at teknikk hører sammen med funksjonalitet. Det er tatt hensyn til at baderommet først og fremst skal være et fristed fra stress, ikke å bidra til det motsatte. Det stilrene preget av moderne arkitektur og skandinavisk design med en sval fargeskala som base passer i de fleste hjem og blir alltid stilsikkert.

I 2020 har den tekniske stilen fått et mer rustikt uttrykk. Nå glir naturens egne materialer inn i mye større grad og lar et håndverkspreg synes bedre i stort og smått. Fargene i «Industrial Sway» preges av alle mulige gråtoner sammen med svart og midnattsblått.

 

baderom med lyse vegger
Baderom med badekar og lyst interiør
rundt speil på baderom

Tiden da baderomsmøblene utelukkende var hvite er forbi.
Malte flater, fargerike fliser og baderomsmøbler i akkurat den fargen du selv ønsker...

Glass i ulike farger og tykkelser har sin naturlige plass i den rustikke stilretningen, ofte innrammet av svarte eller blankpolerte detaljer. Svartbeiset eikefinér passer godt på innredningsproduktene, for å gi den ekte, rustikke følelsen.

Runde og organiske former
I 2020 er det flere trender som gjør seg gjeldende. Med en ny bølge av runde og organiske former, dype blåfarger, sorte kontraster og smart belysning, er det lett å la seg friste. Selv om det på baderommet kan være lurt å tenke langsiktig, er det lov å la seg inspirere! Ta valg du vil være like fornøyd med om fem år.

Speil, speil, på veggen…
Hvilket speil du velger, kan påvirke både romfølelse og visuelt utrykk. I 2020 ser vi på oss selv i ulike former og med integrert belysning. Å bytte speil er en enkel måte å gi badet et lite løft på, uten å måtte totalrenovere. Runde speil fungerer som en uventet detalj og et tydelig blikkfang, og er en av årets store trender på badet. Gå for symmetri eller asymmetri
– alt ettersom hvilke behov og hvilket utrykk du ønsker å skape.

Kombiner det runde speilet med funksjoner som godt ansiktslys eller smart dimmer, som på dette speilet fra Linn Bad. Det har en frostet lyskant og berøringspanel med dimmer, slik at du kan regulere fargetemperaturen på lyst slik du vil.

Mer synlig dusj og badekar
I flere år har dusjen og badekaret vært litt gjemt bort. Nå er det tid for frittstående badekar og dusjløsninger som ikke er redd for å synes. Velg markerte dusjdører med svarte detaljer, flytt dusjen ut fra hjørnet og gi den en mer spennende plassering midt på badet og ikke vær redd for å gi badekaret hedersplassen.

Sett farge på det
Tiden da baderomsmøblene utelukkende var hvite er forbi. Det hvite utrykket, som i så mange år har preget baderommene våre, forsvinner gradvis ut. Inn kommer malte flater, fargerike fliser og baderomsmøbler i akkurat den fargen du selv ønsker.

Lyst interiør på baderom
vaskeservant med gullkran
vaskeservant med sort kran

Sorte detaljer gir kontraster: Mørke detaljer kan skape spennende kontraster, ikke minst dersom veggene har en farge, framfor helt hvitt.

Spennende kontraster i svart
Detaljer i sort og matt svart skaper spennende kontraster og et gjennomført resultat. Dette er en trend som har begeistret og inspirert oss i flere år allerede, og som endrer seg ettersom hvilke andre materialer og farger du setter sammen. Et visuelt grep er for eksempel å kombinere sorte detaljer med lyserosa vegger. Resultatet er en perfekt kombinasjon av feminint og maskulint.

Planter som trives på badet
Bruk av naturmaterialer forsterker følelsen av ro og avslapping. Grønne planter på badet er veldig populært, men hva slags planter trives best i et baderom? Ekspertene anbefaler flamingoblomst, fredslilje, venushår, kaktuser, sukulenter – og for ikke å snakke om vindusblad, som tar litt plass, og gir en ekstra følelse av jungel.

I Norge har vi strenge føringer og regler for bad- og våtrom. Før du kaster deg på en ny trend, kan det derfor være lurt å rådføre deg med en av våre rørleggere eller fagpersoner. Da kan du være trygg på valgene du tar er noe du kan glede deg over i flere år fremover.

 

 

Som NBBO-medlem sparer du 20 % på baderomsmøbler

(unntatt lavpris og kampanje), lagerført baderomstilbehør (unntatt kampanje) og rør/rørdeler. 15 % på servicerørlegger pr. time.

 

Comfort - Jensen Varme & Sanitær AS. Tordenskioldsgate 55
Drammen. Telefon: 32 20 63 20