Lyspæren i fokus

Når du kjøper en lampe er det også viktig å tenke på hvilken lyskilde som passer best. I våre dager er dette viktigere enn noen gang. Det er jo lyspæren som skaper stemningen!

 

Det går en trend

Flere og flere vil ha et visst innslag av lamper med dekorerende lyskilder. Mange synes det er spennende med dekorpærer basert på kulltråd. De har et rustikt preg av det klassiske og byr på en varm fargetemperatur. De svakeste gløder av oransje ild. Men visste du at du kan kjøpe tilsvarende dekorpærer basert på LED-teknikk?

 

De seneste års revolusjon

Lyskildene, opprinnelig kalt for glødetrådpærer, har gjennomgått en revolusjon i løpet av de siste årene. Den tradisjonelle lyspæren har for lengst gått ut av handel. Selv de etterfølgende halogenpærene er i ferd med å gå ut av bruk. I dag handler det meste om ulike variasjoner i LED. Og på en helt annen måte enn for bare noen år siden. Det hvite og kalde lyset passer dårlig sammen med typisk norsk hjemmehygge. Lamper med transparente glasskuler, eller andre varianter av lamper der lyskilden er synlig, gjør valget av lyskilde ekstra viktig. Både i styrke, fargetemperatur og fasong. Dekorpærene kan gi en lekker effekt og skaper et helt annet inntrykk enn en tradisjonell pære.

 

Husk:
• Dersom lyskilden er synlig i lampen – velg dekorpære for flott lyseffekt.
• Synlig lyspære kan blende, velg derfor svak lumen eller dimbar lyskilde.
• Velg med fordel LED dekorpære for lang levetid og lavest varmeutvikling.

 

Pris, kvalitet, levetid

Tendensen til store kvalitetsforskjeller ute i markedet er fortsatt til stede. Prisene varierer også mye. Føler du deg usikker kan det være smartest å oppsøke faghandel, for eksempel Lampehuset, som vet hva egne pærer står for. Levetid er selvfølgelig en av faktorene, se etter garantitid! Vel så viktig er lysfarge, lysmengde og andre egenskaper. En av mange fordeler med LED er at pærene er mer motstandsdyktige mot rystelser enn andre pærer. Teknologien i seg selv er 90 prosent energisparende sammenliknet med glødetrådpærer.

 

Se noen varianter av LED-pærer under og del gjerne!

 

 

[envira-gallery id=»732″]

Ikke gå glipp av medlemsfordelene dine

Meld deg på vårt nyhetsbrev i dag