Ren og luftig interiørtrend

Det nordiske lyset fascinerer og inspirerer mange designere, og de svale, lyse fargene er klassikere som står seg godt i dagens interiørmote. Den rene luftige interiørtrenden er en av de som har vært mest brukt i 2020.

Lys og luftig interiørtrend 2019-TAPET-Foto-Storeys-

TAPET: Foto-Storeys

Materialer

Det er mange stilretninger å gå med et svalt lyst rom. Moderne, klassisk, industrielt, nordisk, landlig eller noe annet; miksen av materialer og stilen på møbler er avgjørende. Lett og luftig blir det med en overvekt av lyse farger fra den kjølige delen av fargesirkelen (blått og grønt), lyse gulv, slette flater og lette organiske eller geometriske mønster mot lys bunn. For å skape den rette atmosfæren er det mye å spille på; vegger med tapet, slett malt vegg, panel malt eller med trestruktur. Tepper, møbler, tekstiler, tak og listverk er også med og skaper helheten.

 

Kjenn om dette er din stil

Interiør handler om følelser. Om dette er farger for deg finner du ut av ved å se og kjenne, gjerne også ta og føle. Et rom skal kjennes godt, og stemme med hva det skal brukes til. Noen steder trengs ekstra energi, andre steder skal det inviteres til ro og avslapning. Et lyst rom med svale farger innbyr til ro. Her kan vi sove godt, eller vi kan sitte på kjøkkenet i sommer-

huset og nyte en skive nybakt brød. Eller vi kan gjenskape den atmosfæren hvor som helst med den riktige farge- og materialmiksen.

Lys og luftig interiørtrend 2019-GULV-Foto-Tarkett

GULV: Her er et eksempel på at gulvet «gjør rommet»: Vinylfliser i lyse og luftige farger gir det rustikke rommet et friskt og rent preg, som en sommevind som sveiper inn i rommet. Gulvet er id Mixonomi fra Tarkett. 

Lys og luftig trend 2019- RENT-Foto-Pergo

Nøkkelord for ren og luftig materialmiks

 1. Lyse kjølige sortaktige farger
 2. Blått/grått/blågrønt
 3. Små fargesprang
 4. Lyse gulv
 5. Tepper med lav luv
 6. Tapet med lys bunn og enkle organiske eller geometriske mønster
 7. Lyst tre/trestruktur
 8. Lin, bomull, silke, taft, chintz
 9. Blankt og matt
 10. Fint og grovt
 11. Fast og løst
 12. Varme, mørke, tunge kontraster
Lys og luftig interiørtrend 2019-MYKEMIDDEL-Foto- Iris Floor-Pure&Original(4)

KLASSISK: Med lange fôrede gardiner i et klassisk oppheng kommer  herregårdsstilen og følelsen av røtter og historie. Tekstilene er fra Green Apple/Louis&Wood. Foto: (Green Apple)

Lys og luftig interiørtrend 2019-MATERILAER-Intag-Omexco-

MATERIALER: Fargene er bare et anslag, det er materialmiksen og møbler som gir stil og atmosfære. Tapetet med innslag av sølv er fra Omexco, kolleksjonen Vogue. Føres av Intag. Foto: (Intag)

Lys og luftig interiørtrend 2019-LETTE GARDINER-Intag-

LETTE GARDINER: De lette transparente storesgardinene fra 60- og 70-tallet er tilbake, og bringer en sval letthet inn i moderne interiør. Tekstiler fra Baumann/Intag. Foto: (Intag)

Lys og luftig interiørtrend 2019-NATUR-Foto-Borge

NATUR: Svale farger, blankt gulv og trapp i lyst tre skaper en moderne og ren atmosfære. Trappen er en varm kontrast og skaper liv og dybde i rommet. Tapetet er fra Borge/Engblad. Foto: (Borge)