Teppene overtar gulvet

Teppene overtar gulvet

 

Noe er i ferd med å skje på innredningsfronten. Den blonde stilen avløses av det taktile og et mer fargerikt univers. Gulvteppene spiller derfor en ny og helt annen rolle enn vi har sett på lenge. 

 

Tekst: Reidar Heieren

 

Skal vi tro trendekspertene så er det en mykere og mer møblert stil som sniker seg inn i hjemmene våre. 

Et tydelig trekk ved den nye trenden er avpassede tepper, og ikke minst vegg-til-vegg tepper. Fargene er et viktig trekk som kommer nå. Myke, dype pasteller. Innredningstrenden går i retning av mer farge, dypere farge, tapeter med strukturer, vegg-til-vegg gardiner og eksotiske mønstre. 

Fargetrenden i møbler, tekstiler og vegger finner også veien ned til gulvet. På mange måter perfekt til de lyse, blonde eikegulvene, som vi har foretrukket i flere år. Samtidig som mønsteret på gulvene har vært borte over en periode, blomstrer de nå for fullt. Bølger, ruter og det rent folkloristiske kommer inn på avpassede tepper. Og gradvis kommer den samme tendensen inn i vegg-til-vegg tepper. 

Men det er ikke bare mønster og farger. Tross alt, vi bor og lever i Norge. Strukturer og materialer er derfor også viktig. 

 

Trender på avpassede tepper:

1. Viskose. Blankere tepper i dype pasteller

2. Mønster med eksotiske innslag

3. Sisal 

4. Folkloristiske innslag

 

Trender på vegg-til-vegg tepper

1. Myke tepper med god luv 

2. Farger (en dreining fra grått)

3. Mønster 

4. Strukturer 

[envira-gallery id="1312"]

 

Vil du vite mer om hva som skjer på teppefronten?  Besøk NBBOs partner Colibri Fargerike på Åssiden.