Treet før treet

Pyntetradisjonene til advent og jul

er i endring. Mange holder fortsatt

fast på det nostalgiske, men stadig

flere vil prøve noe nytt.

 

Hva med et adventstre, før juletreet? 

 

 

 

 

 

 

JUL stubbe
Cathrine Glenne

Cathrine Glende fra Krosser gård i Ås har skapt
kortreiste interiørprodukter i over ti år.

Vi hører og leser om de som anskaffer et bartre i begynnelsen av desember, beholder dette fram til lille julaften, og bytter det ut med et nytt tre. Atter andre setter fram et «treet før treet», et adventstre som er noe helt annet enn selve juletreet.

Cathrine Glende fra Krosser gård i Ås har skapt kortreiste interiørprodukter i over ti år, faktisk forlot hun en trygg lærerjobb i 2011 og satset på heltid i eget verksted. Furustokker er stikkordet, i mange størrelser og varianter, helst som stubber, solgt under merkenavnet Årringene. Nå selges produktene både innenlands og utenlands. 

I år har hun lansert et nytt produkt, kalt for Årringene Tre, som er hennes svar på det voksende adventsfenomenet;  et tre før treet. Pinnetreet fra Krosser kan pyntes eller fungere som et stativ for en pakkekalender. Nyskapningen kan selvfølgelig også være smykketre eller liknende. Tømmeret kommer fra egen skog og Glende konsentrerer seg om en mest mulig bærekraftig produksjon i et nedlagt fjøs.

 

Utradisjonell adventsstake

En kortreist furustubbe som adventsstake? Ja, denne varianten må sies å bryte tydelig med de tradisjonelle adventsstakene. Og med blank hvit eller blank svart som utvendig finish, er det liten tvil om at den solide biten av en tørket furustokk vekker oppmerksomhet på bordet i adventstiden.   

www.krosseraaringene.no