DET SKJER I DRAMMEN

HØST I ELVEBYEN

Ny årstid og nye fristelser! Sommeren forlater oss og tiden er inne 

for underholdning i lunere omgivelser. Tradisjonen tro byr vi på tips om det som 

skjer i Drammen i løpet av høsten.  

 

Tekst: Reidar Heieren. Foto: Arrangørene

 

 

DRAMMENS TEATER

 

EIDSVÅG/DAGSLAND – ALT EG SER

Tirsdag 15. oktober og onsdag 16. oktober 

To av landets mest folkekjære artister legger ut på turné sammen. I oktober kommer Bjørn Eidsvåg og Sigvart Dagsland til Drammens Teater! 

Dagsland og Eidsvåg har til sammen 70 års fartstid i bransjen. De har begge opparbeidet seg unike posisjoner i norsk musikkliv og blir ansett som to av våre fremste artister. Publikum kan dermed vente seg en konsertopplevelse for historiebøkene. 

 

 

 

 

BOBLER 

Fredag 20. september

Standup, historier og foredrag med Dora og Bjørg Thorhallsdottir - og nydelige sanger med svenske Cecilia Vennersten. Bobler-show er noe helt utenom det vanlige. Kombinasjonen Dora, Bjørg og Cecilia har ingen hørt maken til. Tematikken spinner rundt en bedre tilværelse, økt egenkjærlighet, personlige erfaringer og om det å bli eldre. 

 

 

 

 

 

JACOBSEN VÆRSÅGOD! 

Fredag 27. september

En drøm har blitt til virkelighet. 70 år og overmoden ønsker Anne Marit Jacobsen afasien velkommen og har ingen planer om å ta det rolig. Hun bare MÅ møte publikum og vise alt som inspirerer henne. Unge mennesker fyller henne med musikk. Og, som hun sier – det kan komme mye fin sang ut av sprukne stemmebånd. En morsom, musikalsk og aldri så lite absurd forestilling. Afasi or not to be – that’s the question. 

 

 

 

 

 

 

ADAM DOUGLAS AND The RAG TRIO

Torsdag 26. september

Adam Douglas kommer til Drammen med sin nye trio - The RAG Trio. Trioen låner initialene til trommeslager og perkusjonist Ruben Dalen, Adam selv, og gitarist og strengevirutos Geir Sundstøl. Douglas har også med seg albumaktuelle Rikke Normann som support.

I løpet av kort tid har norsk-amerikaneren etablert seg som en toppstjerne i det norske musikalske universet. I 2018 slapp han albumet «The beaty and the Brawn». Det ligger an til en magisk helaften i Drammens Teater.  

 

 

BjørnEidsvåg+SigvartDagsland_AnneValeur
Bobler
Jacobsen værsågod
bruk_Adam Douglas The Rag Trio - Foto Andre L├╕yning (2)

UNION SCENE

Wallumrød

SUSANNA & DAVID WALLUMRØD

Søndag 29. september

Kongsbergduoen er søskenbarn. De hadde opprinnelig et band sammen som aldri forlot øvingsrommet.

Etter mange år, albumutgivelser og konserter for begge - David som en av Norges mest brukte keyboardister og Susanna som komponist og artist med egne prosjekter (tidligere Susanna and the Magical Orchestra) har de endelig kommet sammen igjen. 

Søskenbarna spiller en drøss favorittlåter av Leonard Cohen, Joni Mitchell, Emmylou Harris og Tom Waits + noen overraskelser i duo-format.  

Backporch Society

BACKPORCH SOCIETY

Lørdag 12. oktober - Klubbscenen

I samarbeid med Elvebyen Bluesklubb inviterer Union Scene til konsert med Vidar Busk, Daniel Eriksen og Stig Sjøstrøm, eller Backporch Society. 

Trioen har spilt seg fra New Orleans, på kryss og tvers gjennom Mississippi og til Memphis. De har blitt mottatt som helter av både innbyggere og lokale musikere, og har opptrådt på bl.a B.B. King’s Club Ebony, Blue Biscuit Blues Festival, Hal & Mal’s og Morgan Freeman’s Ground Zero Blues Club, for å nevne noen. 

Vamp

UNIONS HOVEDSCENE

Lørdag 26. oktober

Vamp har utviklet et spesielt uttrykk i møtet mellom musikk og lyrikk som har truffet den norske folkesjelen. Som været på vestlandet er de fulle av kontraster, fra det voldsomme og dramatiske til det lune og inderlige. 

Gjennom 26 år har bandet spilt inn 14 album. Vamp har solgt over 1 million plater og bl.a. mottatt fem Spellemannpriser og Prøysenprisen. Katalogen er full av kjente og kjære sanger som bandet øser av på konsertene sine. 

KINO CITY DRAMMEN

RAMBO: LAST BLOOD

Premiere: 20. september

Nesten fire tiår etter at han for første gang gikk ut i kamp, er Sylvester Stallone tilbake som en av de største actionheltene gjennom tidene, John Rambo. Nå må Rambo konfrontere sin fortid, og hente frem sine brutale kampferdigheter for å få sin hevn i dette siste oppdraget. Rambo tar seg frem på en dødelig hevnreise og markerer det siste kapittelet i denne legendariske serien.

Regi: Adrian Grunberg

Rambo Last Blood

KAPTEIN SABELTANN OG DEN MAGISKE DIAMANT

Premiere: 27. september

En sulten guttunge på flukt, en livsfarlig jungelfyrste og selveste Kongen på havet. Et eventyrlig kappløp om få tak i den magiske diamant. Nr. 2 i rekken av helaftens spillefilmer fra Sabeltann-universet, etter Kaptein Sabeltann og skatten i Dalai Rama i 2014.  

sabeltann

TERMINATOR: DARK FATE

Premiere: 1. november

Den sjuende Terminator-filmen i rekken, med Arnold Schwartzenegger og Linda Hamilton i hovedrollene og James Cameron som produsent. Oppskriften kjenner vi, så det er bare å glede seg til mer terminering. 

terminator

GLOBUSFESTIVALEN

Globusfestivalen (2)

Lørdag 21. september Kl 11.00-17.00

Strømsø Torg

Globusfestivalen feirer det internasjonale Drammen, der mat og kultur er det viktigste. Arrangementet henvender seg til alle innbyggere. Festivalparade fra Bragernes Torg kl. 11.00. Matboder, håndverk og danseworkshops.

DRAMMEN SKISENTER

Har du prøvd Åssidens heftige attraksjoner? I høstsesongen kan Drammen Skisenter tilby moderne stolheis for rask adgang til turer i Drammensmarka. I tillegg kommer Drammen Aktivitetspark, som også er en del av skisenteret. Dette tilbudet består av klatrepark med hele 70 elementer og bikepark med ni forskjellige utfortraseer. 

Alle med minimum 140 cm høyde har adgang til hele klatreparken. Deler av parken er tilrettelagt for barn med minimum 110 cm høyde. Klatreparken byr på Speedy Zip-Line (inntil 65 km/t) og Guri Malla hoppet.

Stolheisen og Bikeparken

Ons/lør/søndag i perioden 19. 8 til 6. 10

Lørdag/søndag i perioden 7. 10 til 27. 10

Klatreparken

Ons/lør/søndag i perioden 19.8 til 29.9. 

Alle dager i høstferien: 30.9-6.10

Lørdag/søndag i perioden 7.10-13.10

For mer detaljert informasjon, se skisenterets nettside. 

DRAMMENS MUSEUM

Aaserud keramikk

AASERUD KERAMIKK

11. april – 17. November 

Aaserud Teglverk i Nedre Eiker drev i perioden 1937-1952 en separat håndverksmessig avdeling med produksjon av moderne brukskeramikk. Utstillingen ved Drammens Museum viser et fint utvalg av bedriftens førsteklasses produkter. Utstillingen er utarbeidet i samarbeid med Tegle gård og bygdesamling.

NBBO magasinet tar forbehold om endringer i programmet