KINO CITY DRAMMEN

 

Frost 2 (Frozen 2)

Premiere: 25. desember

Animasjonsfilm fra Walt Disney. Hvorfor ble Elsa født med magiske krefter? Sannheten kommer for en dag, og truer hennes rike. Sammen med Anna, Kristoffer, Olaf og Sven, legger hun ut på en farlig reise. I den første Frost-filmen fryktet Elsa at kreftene hennes var for mye for verden. I Frost 2 håper hun kreftene er sterke nok. 

Regi: Jennifer Lee og Chris Buck.

 

 

 

Star Wars IX – The Rise of Skywalker

Premiere: 18. desember

Den niende Star Wars-filmen siden starten i 1977. Høsten 2019 har Disney holdt handlingen tett inntil brystet, men den avslutter historien som ble påbegynt i Star Wars VII.  Medvirkende: Daisy Ridley, Oscar Isaac, Lupita Nyong’o, Mark Hamill, John Boyega, Adam Driver, Keri Russell, Carrie Fisher og Billie Lourd.    

Regi: J.J. Abrams.

 

 

 

Tunnelen

Premiere: 25. desember

Tunnelen er et norsk spenningsdrama om en tunnelulykke, som raskt eskalerer til å bli en kamp om liv og død. En tankbil kolliderer, på vei gjennom en tunnel i den iskalde norske fjellheimen. Barnefamilier, ungdommer og turister blir brått og brutalt sperret inne i mørket. Utenfor herjer snøstormen, og nødetatene står fast. Tankbilen begynner å brenne, men kommer hjelpen frem i tide? Med blant annet skuespillerne Thorbjørn Harr og Lisa Carlehed.

Regi: Pål Øie.

 

 

 

Tryllefløyten (Wolfgang A. Mozart)

Premiere: 7. desember

Opptak fra en legendarisk oppsetting fra Metropolitan Opera i 2006, med en forkortet (2 timer) engelskspråklig versjon av den verdensberømte operaforestillingen.  

Frost
star-wars
tunnelen film
Tryllefløyten film

UNION SCENE

 

Sigrid Moldestad

«Vintersesong» Torsdag 5. desember

Dette blir kanskje en av årets vakreste julekonserter! Med klanger fra den nordiske tradisjonen, fra salmer og julesanger, hardingfele, orgel og toner som varmer deg i mørketida. 

Julekonserten “Vintersong” ble startet av Sigrid Moldestad i 2014 og har ulik besetning fra år til år. 

Sigrid Moldestad

Sigrid Moldestad

 

 

Julespesial – med Ravi og teater

Juleverksted - Lørdag 7. desember

En julespesial med overraskelser og julestemning i form av musikk, teater og aktiviteter for store og små. Konsert med Ravi alæine, teaterforestillingen «Ha det på badet», i tillegg til juleverksted for hele familien. 

Julegrøt og koselig kafé for små og store. 

Ravi

Ravi

 

 

Jul med Kalas

Lørdag 14. desember

Freddy Auke fra Drammen, alias artisten Freddy Kalas, holder sin årlige julekonsert i hjembyen.

I likhet med tidligere år blir det arrangert en familiekonsert uten aldersgrense og en konsert med 18-års aldersgrense, senere på samme lørdag.

Jul med Kalas

Jul med Kalas

 

 

 

 

BRAGETEATRET

 

Ha det på badet

Lørdag 7 desember 

Årets Julespesial, se også omtale under Union Scene. Konsert med Ravi, juleverksted og julegrøt. Og vi skal definitivt på teater! 

Forestillingen “Ha det på badet” handler om de to grisene Grise & Flax, som rømmer når deres eier - Frk Ribbermoen - bestemmer seg for at de må bade. For å fange grisene blir Detek & Tiven hyret inn, og dermed er den elleville jakten i gang. Julespesial åpner dørene 

kl. 12.00 og teaterforestillingen spilles kl. 13.00-14.00. 

 

Ha det på badet

Ha det på badet

 

DRAMMENS TEATER

 

Reisen til julestjernen

29.nov. - 21. des.

Drammen Barne- og Ungdomsteater setter opp Sverre Brandts evige juleklassiker på Hovedscenen. Dette er årets store jule- og familieforestilling i Drammens Teater!

Du husker vel Lille prinsesse Gulltopp forsvinner på selveste julenatten? Hun har gått ut i skogen helt alene for å finne julestjernen, som hun ønsker seg av hele sitt hjerte. Endelig skal det bli ekte julemagi! Vi gleder oss til å ta dere med inn i universet fylt av hekser, nisser, spåkoner og prinsesser. Bli med oss på leting etter julestjernen!

Reisen til Julestjernen

Reisen til Julestjernen

 

 

Jul med Odd Nordstoga

Det Norske Kammerorekester

Onsdag 11. desember

Jul og Odd Nordstoga er, og har vært kjent og kjært, for de fleste, med Jul i Svingen på NRK, Strålande Jul med Sissel og Odd, og julekonsert på NRK1. 

Med et av verdens beste orkester i ryggen, og ei svært kritikerrost juleplate i bagasjen, ser teateret mange grunner til å sette opp Odd Nordstoga i 2019. Du får høre Jul i Svingen med han som har laga den, i tillegg til alle de andre julesangene du tenker på. Gled deg til høytidelig og humørfylt julekonsert, som oser av god stemning og utsøkt musisering. Det blir garantert god jul!

Odd Nordstoga

Odd Nordstoga

 

 

Hanne og Tre Tenorer

17. desember

I år er det 10 år siden Hanne Krogh lanserte sin originale juleturnéidé med å la nasjonens største stemmer fritt og storslagent boltre seg i musikkens store klassikere og vakre julesanger. 

Jubileet feires med de største høydepunktene fra de 10 årene, fremført av tre av våre fremste tenorer gjennom alle tider, årets musikalske stjerneskudd, formidable Anna-Lisa Kumoji og ledet av Hanne Krogh. 

Hanne og tre tenorer

Hanne og tre tenorer

 

 

Oslo Ghospel Choir

18. desember

I fjor markerte koret sitt 30-års jubileum med en omfattende turnè i store deler av Europa. I år vil koret igjen legge ut på en større juleturne. Kombinasjonen av korets stemningsfulle norske julesanger og svingende gospel har for mange blitt et fast innslag i førjulstiden. Siden 1988 har Oslo Gospel Choir holdt tusenvis av konserter i inn- og utland, og på nittitallet var koret Norges mestselgende artist med over 1,5 millioner solgte CD`er.

Oslo Gospel Choir

Oslo Gospel Choir

 

 

 

 

 

Et medlemskap i NBBO er et naturlig valg for alle som bor i, eller ønsker å flytte til Drammensregionen.