En liten sum i måneden fra deg, kan bety all verden for et barn som trenger det

Alle barn fortjener gode opplevelser er mantraet til Rett Fram Opplevelser. Organisasjonen som nå går inn i sitt sjette år opplever en eksplosiv vekst i etterspørselen av gode opplevelser. Og nå trenger de din hjelp for å få gitt gode opplevelser til enda flere barn og unge i Drammensregionen.

 

Ronny Johnsen – daglig leder i Rett Fram Opplevelser.

– Veksten i antall barn og familier vi hjelper er helt enorm, og jeg syns det er kjempehyggelig at foreldre med en tøff økonomi tør og ta kontakt med oss for å få hjelp. Samtidig er det et tankekors. For i en ideell verden skulle det ikke vært bruk for oss. Ingen barn skulle vært nødt til å vokse opp uten mulighet til å feire sin egen bursdag, eller til å dra på ferier, sier Ronny Johnsen som er daglig leder i Rett Fram Opplevelser.

 

Seks fulle barneskoler

I følge tall fra SSB øker andelen barn som lever i husholdninger med vedvarende lavinntekt år for år, og i Buskerud er det godt over ti prosent av alle barn som vokser opp i familier med dårlig råd. Johnsen mener at samfunnet ikke har klart å ta innover seg hvor stort problemet egentlig er.

– Bare i Drammensområdet er det nærmere 3400 barn som vokser opp i familier med dårlig økonomi. Tenk, det er seks fulle barneskoler det, med barn som vokser opp under uverdige forhold. Og sånn kan vi ikke ha det, utbryter han.

For hvordan påvirker dårlig økonomi et barns liv, og hva vil skje med barnet når det har vokst opp?

– Forskning viser at barn i lavinntektsfamilier har dårligere fysisk og psykisk helse. De er utsatt for flere ulykker, og de opplever mobbing oftere enn andre barn. Å leve i fattigdom påvirker barns livskvalitet. Noe som helt klart kan påvirke retningsvalgene barn tar når de møter voksenlivet. Og for oss som samfunn nytter det ikke å planlegge oss ut av problemet. Det må handles nå, vi har ingen tid å miste, konstaterer Johnsen.

 

Nytt fast tilbud

Og det er det som er styrken til Rett Fram Opplevelser. De hjelper her og nå, og aktivitetene til organisasjonen er mange.  

– Bare i løpet av de siste tolv månedene er det arrangert over 180 bursdagsfeiringer, og over 500 mennesker var med på båttur på Drammenselva i løpet av sommeren, for å nevne noe. I tillegg så har vi denne høsten startet opp RFO-kollektivet. En møteplass for barn og unge som er åpent på ettermiddagene fra tirsdag til torsdag, forteller Johnsen.

RFO-kollektivet har blitt en suksess. Og hver gang Johnsen legger ut et nytt kurs, så er det fulltegnet i løpet av kort tid.

– Vi har avholdt gitarkurs og malekurs. Aktiviteter som får barna til å utfolde sin kreativitet og få en mestringsfølelse. Noe som er kjempegøy å være med på. Og hvem vet, kanskje vil vi i fremtiden få en fremtredende gitarist som tok sine første akkorder her på kollektivet, hadde ikke det vært gøy, spør Johnsen som selv har hatt stor glede av gitaren gjennom et liv som han karakteriserer som en slags berg og dalbane.

– Mitt liv har ikke vært en dans på roser, men jeg skal ikke klage. Jeg har opplevd både topper og bunner, og det er nok dagene og månedene i de mørkeste bunnene som har bidratt til engasjementet jeg har rundt Rett Fram opplevelser i dag. Så man kan jo si at det har kommet noe godt ut av det, forteller han.

 

Avhengig av støtte

Rett fram opplevelser har stabilisert seg som den organisasjonen som har det desidert største tilbudet til barn og unge. Men for at tilbudet skal kunne opprettholdes og videreutvikles er de avhengig av støtte, både i form av økonomiske bidrag og i form av frivillig innsats.

– Hvis to personer oppretter avtalegiro og gir 123 kroner i måneden, finansierer det en barnebursdag i året. Og det er en liten sum for når vi tenker på at det skaper en langtidseffekt hos et barn som får oppleve glede og en følelse av at folk bryr seg. Noe som er viktig herfra og livet ut, sier Johnsen.

Oppfordringen fra Johnsen er dermed klar.

– Det er tid for refleksjon. Samfunnet må forstå at våre egne barn er de som skal ta over jobbene våre om noen få år, og da kan vi ikke akseptere at en av ti kommer fra uverdige forhold. Så bli med i kampen for å løse landets viktigste utfordring. Og gi et bidrag som vil gi barn gode opplevelser og minner som de vil ta med seg gjennom hele livet.

 

 

[envira-gallery id=»835″]

Ikke gå glipp av medlemsfordelene dine

Meld deg på vårt nyhetsbrev i dag