Flere helter som fortsatt er i vinden:

Ole Bremseth

Ole Bremseth (f. 1961) 

har vært assisterende rennleder i Vikersundbakken helt siden 1998. 

Ole var et hoppidol

Eikværingen fra Hokksund har i mange år vært bosatt i Drammen. Sammen med Ole Gunnar Fidjestøl, og flere andre, bidrar han sterkt til den stabile kontinuiteten blant funksjonærene i Vikersund, noe arrangøren har gjort seg viden kjent for. I tillegg til å være assisterende rennleder i skiflyvningsbakken, har han også tilsvarende rolle når det arrangeres renn i normalbakken.

-Jeg gjør månedlige turer til Vikersund, året rundt. Vi legger vekt på den fordelen det er å opprettholde kontinuiteten i rennledelsen. Vi har samlet en hel masse rutine og erfaring, forteller Ole Bremseth til NBBO Magasinet, som ser fram til nye store dager i Heggenåsen.

 

VM-gull og store dager  

Ingen eikværing har oppnådd bedre resultater i skihopping enn det Bremseth har gjort. Han vant VM-gull i laghopp i 1982, VM-bronse i normalbakke samme år, tok i alt 12 pallplasser i verdenscupen, ble nr. 5 sammenlagt i 1982, og vant dessuten NM-sølv i normalbakke. Og ingen hoppinteresserte glemmer at Ole tok 6 verdenscupseire på rad i etterkant av verdensmesterskapet i Holmenkollen. Den personlige lengderekorden satte han nettopp i Vikersundbakken, der han som nevnt har vært assisterende rennleder i 22 år, en rolle han fortsatt skal ha i de kommende sesongene.

Da Bremseth var landslagshopper pådro han seg en kneskade som gjorde at han måtte avslutte hoppkarrieren relativt tidlig. På sett og vis tar han igjen som funksjonær i det internasjonale hoppsirkuset.

-Det er såpass lenge siden at jeg var med i verdenstoppen, at det går lenger og lenger tid mellom hver gang jeg får en påminnelse om det. Her hjemme i Norge er det rolig. Derimot hender det at jeg fortsatt mottar skriftlige henvendelser fra sportsentusiaster i Mellom-Europa, med spørsmål etter autografen min, forteller Bremseth. 

clasbredentb

Clas Brede Bråthen

Født i 1968, eikværing fra Mjøndalen. Sportssjef for hopp i Norges Skiforbund fra 2004 og fortsatt. Ble landslagshopper som 17-åring. VM-sølv i laghopp 1988, nr. 3 verdenscup i Sapporo 1989, norgesmester normalbakke 1994, NM-gull laghopp 1996, bronse fra junior-VM stor bakke i 1986, deltok i den tysk-østerrikske hoppuka to ganger.    

 

Foto: NTB

Per Bergerud

Per Bergerud

Ny sjef i hoppsenteret: Den tidligere verdensmesteren Per Bergerud fra Flesberg ble tidligere i år ansatt som daglig leder i Stiftelsen Vikersund Hoppsenter, nærmere bestemt for selskapet SVH Drift. Han skal lede den helårlige driften av hoppsenteret og videreutvikle mulighetene som ligger i anlegget. Bergerud ble verdensmester i stor bakke i 1985, VM-bronse normalbakke 1985, VM-gull laghopp 1982, nr. 3 sammenlagt i den tysk-østerrikske hoppuka i 1982, nr. 5 sammenlagt i verdenscupen 1982/83, 4 verdenscupseire (den første kom i Vikersund i 1980), åtte individuelle NM-gull. Seier i Holmenkollen i 1979.   

 

Foto: Vikersund.no Alan Billyeald