Juvvandring i kjøsterudjuvet

KjøsterudjuvetI følge turistforeningen er Kjøsterudjuvet 1300 meter langt med en stigning på 250 meter. Geologene mener at det oppsto for rundt 10.000 år siden, når smeltevann fra en isbre trengte gjennom de løse massene. De loddrette veggene er opptil 60 meter høye, og juvet er ikke mer enn fire meter bredt på det smaleste. Det strekker seg fra Gamledammen på toppen og ender i Kjøsterudbekken nederst.

Turen kan starte ved Aronsløkka eller Turheisen. Her finner du lysløypa som går innover mot Solbergelva, og du kan følge grusveien ca. 500 meter frem til en liten bru som går over bekken i bunnen av juvet.

Vi gikk inn i juvet rett før brua og fulgte dalbunnen mellom steinene oppover. Små brusende fossefall, blomster og bregner fyller juvet med farge og liv. Flere steder møter man små dammer, og av og til må man stoppe opp og legge en slagplan for å komme seg tørrskodd videre.

Turen startet ganske lett, og det bredte seg et håp om at vi skulle komme tørrskodd gjennom hele vandringen. Men etter hvert som vi nærmet oss toppen og Gamledammen ble utfordringene også større. På et tidspunkt måtte vi legge alt håp om tørre bein til side og hoppe delvis inn i en foss for å komme oss videre. Heldigvis med god støtte fra en solid trosse og en boltet stige.

Ikke gå glipp av medlemsfordelene dine

Meld deg på vårt nyhetsbrev i dag