heading

Ole Georg Holm fra Konnerud i Drammen har hatt som vane å kjøpe medlemskap i gave hver gang det skjer familieforøkelser. Men ved juletider i fjor innså han at hans to yngste barn ikke hadde fått den samme oppmerksomheten. Det måtte han gjøre noe med, og tilfeldighetene skulle føre til at hans 22 år gamle sønn skulle ende opp som medlem nummer 30.000 i NBBO.

På forhånd hadde NBBO utlovet en gaveeske til den som ble medlem 30.000. Gaveesken som blant annet inneholdt konsertbilletter fra Drammen Scener, gavekort fra Glitre Energi, XL-Bygg Kulkompaniet og Jonas B. Gundersen hadde en samlet verdi på 5000 kroner.

– Jeg ble veldig overrasket når jeg ble kontaktet av Tine i NBBO med den hyggelige beskjeden. Det er jo litt ekstra stas, ingen tvil om det, men gaveesken, den skal gå til barna. Og de har fått beskjed om å dele, understreker han.

For det er bare et par minutter som skiller sønnens innmelding fra datterens.

– Datteren min ble litt skuffet over at hun ble meldt inn sist, men jeg har forsikret henne om at det ikke har noen betydning, for de får jo begge like god ansiennitet. Og det skulle jo bare mangle at de får dele gaven mellom seg, humrer Holm.

Et medlemskap er en selvfølge
På spørsmålet om hvorfor han valgte å kjøpe medlemskapene i gave, er Holm tydelig i sitt svar.

– Jeg mener at et medlemskap i NBBO er en selvfølge for alle som bor eller ønsker å bo i Drammen. Det koster jo ikke stort, og når man tenker på hvilken betydning medlemskapet kan få den dagen man er ute på boligjakt, så er det utvilsomt en investering i fremtiden, sier han.

Av denne grunn har han gjort det til fast tradisjon å kjøpe et medlemskap i gave hver gang et nytt barnebarn har kommet til. At han først nå har meldt inn sine egne barn, skyldes mest en forglemmelse. Men selv om barnebarna nå har lengre ansiennitet, så vet han at et medlemskap ikke trenger å være så gammelt for å bli avgjørende.

– Min eldste datter bor i dag i en leilighet på Åssiden som hun tok på forkjøpsrett med et medlemskap som bare var noen få uker gammelt, så det er ikke alltid ansienniteten som er det viktigste. Bare man er medlem, så stiller man alltid sterkere enn de som ikke er det, sier han.

Holm selv har et medlemskap fra 1965 som blir mer og mer verdt for hvert år som går.

– Det kommer jeg definitivt til å beholde, for en dag så blir det kanskje vår tur til å flytte i leilighet, og da vet jeg at vi stiller sterkere enn de fleste, sier han.

medlem nr 30.000 NBBO

Ole Georg Holm har lovet bort gaveesken og litografiet «Øyeblikk III» av Alf Christian Hvaring fra Mester Rammer til barna. Men blomsten fra Tillas blomster ender kanskje opp i stua på Konnerud?

Vil du bli medlem i NBBO?

Eller gi et medlemskap i gave