Nok en god grunn til å velge elsykkel som ditt neste fremkomstmiddel

 

I løpet av de siste årene har salget av elsykler eksplodert i Norge. Produktet som for noen år siden ble sett på som litt sært og pussig, tilpasset de late, har nå fått et solid fotfeste i markedet.

– Vi opplever at interessen for elsykler er økende, og kundegruppen varierer i fra den spreke mosjonisten til den som nesten ikke har sittet på en sykkel før, forteller André Sæther som er daglig leder hos Greenspeed.

 

Løser mange av fremtidens utfordringer

Sæther som startet opp med elsykler i 2010 mener at tohjulingen med den elektriske hjelpemotoren kan bidra til å løse mange av fremtidens utfordringer knyttet til transport, miljø og helse.

– Tilbudet av elsykler har nå blitt så bra, at den kan løse de fleste hverdagsutfordringene. Pendling frem og tilbake til jobb går som en lek helt uten kø og gjennomsvette klær. Og er du avhengig av henting og levering i barnehage, så kan det løses med en sykkelhenger, eller en egen transportsykkel med god lastekapasitet, forteller han entusiastisk.

Den miljømessige og økonomiske siden av å velge en elsykkel er også utvilsomt en gulrot for mange.

– I og med at du ikke trenger å frykte at sykkelturen blir et fysisk blodslit, vil sykkelen i større grad bli et praktisk alternativ til bilen. Og det kommer både miljøet og lommeboka til gode. En elsykkel bruker ikke drivstoff og belastes ikke parkeringsavgift eller bompenger, konstaterer Sæther.

 

Sosialt med elsykkel

Elsykkelen kan også bidra til at folk som tidligere kviet seg for å bevege seg ut på to hjul, ikke lenger trenger å kvie seg.

– Siden elsykkelen kan gi deg godt med drahjelp, er dette et transportmiddel som også kan benyttes av folk som ikke er i spesielt god form. Enten det skyldes sykdom, livsstil eller alder. Dermed får denne gruppen et verktøy som kan bidra til at de kommer seg i aktivitet. Og det har også et sosialt element. Besteforeldre som tidligere kviet seg for å sykle til byen med barnebarna, kan nå enkelt holde følge, uten å bli slitne, forteller han.

Sæther vil imidlertid trekke frem viktigheten av å finne en riktig sykkel som dekker behovet og som man har full kontroll på.

– Det blir ikke bra dersom man føler at man ikke har full kontroll på motoren, og kanskje sitter feil med tanke på kontroll og komfort, sier han.

 

Ta deg god tid når du skal kjøpe elsykkel

Lar du deg friste av disse argumentene og vurderer å kjøpe en elsykkel, da har Sæther et knippe gode råd til deg.

– En elsykkel er en investering du skal leve med i mange år, og da er det viktig at du tar deg god tid før du bestemmer deg. Prøv flere modeller, gjerne over den strekningen du vil sykle oftest, og vær nøye med å velge en sykkel som gir deg en sittestilling som passer deg godt, råder han.

Og velger du å ta turen innom Greenspeed lover Sæther at de skal gi deg god veiledning, og anledning til å teste ut ulike modeller og motor- og girvarianter, før du bestemmer deg.

– Vi er opptatt av at kundene skal få en god opplevelse, og da er det viktig at vi først avdekker kundens behov. Deretter får kunden teste ulike modeller, og så tilpasser vi modellen, batteristørrelse, og utstyr ut i fra hva kunden trenger, sier han.