På tur med Rett Fram opplevelser

Siden 2012 har Rett Fram Opplevelser tatt med barn og familier ut på bøljan blå. Tilbudets popularitet har økt år for år, og denne sommeren var det over 500 mennesker som ble med organisasjonen på tur i løpet av ti varme og solrike uker.

 

seil i vindenNBBO-magasinet var så heldige at vi fikk lov til å bli med på ut en tur. Så i begynnelsen av juli byttet vi ut kontorpult og PC med solbriller og shorts, og tok plass i seilbåten mens solen forsynte oss med 28 varmegrader fra en knallblå himmel.

En båttur med Rett Fram Opplevelser skal være et avbrekk fra hverdagen. Det skal gi glede, opplevelser og gode minner. Noe som ble understreket av Arild Bjørvåg som ønsket dagens mannskap velkommen.

– Nå må dere huske at når dere er på tur med Rett Fram Opplevelser, så skal dere ikke være beskjedne. Spis og drikk så mye dere vil, her er det mer enn nok, så kos dere og nyt turen, var hans klare oppfordring mens kollega Ronny Johnsen med stø hånd manøvrerte båten ut fra havnen.

Trolljakt

Første stopp på reisen var Dyno-brygga. Her skulle vi jakte etter et troll som i følge ryktene skal ha slått seg ned i tunellen som i sin tid ble gravd ut for å frakte sprengstoff inn til Engene fabrikker – Troll tåler ikke sollys, så det er bare i midten av tunellen, der det er helt mørkt, vi kan møte på det, forklarte Bjørvåg, før gruppen la i vei inn mot mørket.

Selv om trolljakten nok var mest spennende for de yngste, så var det å bevege seg inn i et stummende mørke, langt inne i et fjell, en opplevelse som gjør at de voksne også skvetter til innimellom. Og når vi i tillegg fikk med oss et lite stykke lokal industrihistorie, så ble denne utflukten en fin opplevelse for alle.

Hoppet til sjøs

Vel tilbake i båten la skipper Johnsen kursen mot Hyggenvika. Nå var det tid for bading, og Bjørvåg førte an ved å hoppe til sjøs først. Temperaturen i vannet ble anslått til å ligge rundt 22 grader, så ifølge Bjørvåg var det ingen grunn til å ikke ta badebuksen på.

Undertegnede lot seg imidlertid ikke overtale, men Bjørvåg slapp å plaske rundt alene. For det var flere som så sitt snitt til å kjøle seg ned i varmen og hoppe til sjøs. Og dermed fikk badenymfene sitt, mens vi andre satt på dekk og drakk brus og nøt oppskåret frukt.

Etter hvert begynte sulten å melde seg, og Bjørvåg måtte bytte ut badebuksen med forkle og stekepanne for å sørge for å varte opp med full pølsemeny til alle ombord.

Tid til refleksjon

Gode og mette var nå tiden kommet for å slappe av og nyte solen, mens båtmotoren klukket i bakgrunnen. Praten satt løst og det var tydelig at alle som var med koste seg ute på Drammensfjorden. Et par av passasjerene fikk også forsøkt fiskelykken, men fisken var ikke klare for å havne på matfatet denne dagen.

For min del fikk jeg tid til å reflektere over viktigheten av det Rett Fram opplevelser gjør for å skape gode minner. Noen av mine medpassasjerer hadde aldri vært ute på en båt, mens andre hadde opplevd å flykte over Middelhavet i alt for små båter. Historiene var sterke og gripende.

Det er ingen tvil om at sommeraktivitetene til Rett Fram opplevelser treffer bredt og de oppnår målet om å skape gode minner.

 

[envira-gallery id=»589″]

 

NBBO er stolt samarbeidspartner med Rett Fram Opplevelser og i år ønsker vi å bidra til deres aktiviteter gjennom å gjøre organisasjonen bedre kjent. Av denne grunn vil vi presentere organisasjonen og aktivitetene i alle våre nummer av medlemsmagasinet.

Ønsker du å bli bedre kjent med Rett Fram – finn de på Facebook eller besøk rett-fram.no

Ønsker du å støtte? Støtt med valgfritt engangsbeløp til VIPPS-nummer 105727

Ikke gå glipp av medlemsfordelene dine

Meld deg på vårt nyhetsbrev i dag