Ulike jordprodukter

Det finnes mange ulike jordprodukter på markedet.
Det kan være vanskelig for en forbruker å velge.

 

Tekst: Reidar Heieren Foto: Siw Merethe Myhre/DT.

 

 

I motsetning til forskjellige ”billigprodukter”, gir jorda fra Lindum et biologisk sunnere og mer stabilt forhold for plantene som varer lenge, nettopp på grunn av den næringsrike komposten.

-Billigjorda er «junkfood» for plantene! Alle våre resepter på kompostholdig jord er utviklet i samarbeid med NIBIO, som er et forskningsinstitutt med spisskompetanse innen landbruk, matproduksjon, plantehelse, miljø- og ressursforvaltning, forklarer kommunikasjonsrådgiver Ida Guterud ved Lindums hovedkontor.

-Riktignok er det ingen av våre produkter som kalles «matjord», men de tilfredsstiller tanken om god matjord. Vi produserer en rekke jordprodukter til bruk i hage og park, forteller Guterud, og viser til jord som underlag for ferdigplen, etablering av ny plen, hyttetak, grønnsakshager, blomsterkasser, krukker, bed, hekk, busker, stauder, roser, blomster og de fleste inneplanter. Sammen med jorda følger det med en varedeklarasjon. Denne beskriver jordas fysiske og kjemiske egenskaper, og i den løpende produksjonen analyseres både råvarer og ferdigprodukt for å sikre den samme høye kvaliteten i alle partier.

Mann som holder jord i hånden

Tom Inge Hole er utdannet anleggsgartner og deltar aktivt i utviklingen av nye kompostbaserte jordprodukter ved Lindum AS. Han er salgsansvarlig for jord og kompost og gir veiledning i valg av jordprodukter.

Lindums jordprodukter selges kun hos Lindum AS. Større volum kan bestilles tilkjørt.