Vandretur til Goliaten

hytta på goliatenRett i underkant av fem kilometer fra Landfalltjern i Drammen finner du Goliaten, som er et idyllisk fiskevann i vakre omgivelser. Dette er et perfekt turmål for en dagstur eller som utgangspunkt for andre turmål i Finnemarka.

Det er mange stier som fører frem til Goliaten, vi valgte å starte opp ved Landfalltjern og gå via Steinkjerringa og Tverken.

Store deler av turen tilbakelegges på en gruslagt vei, før vi kommer frem til et gammelt stikryss hvor det står en gammel kasterøys hvor man skulle kaste på en liten stein for at turen skulle gå godt. Etter hvert har røysa blitt til en figur som har fått ansikt og bærer navnet Steinkjerringa.

Fra Steinkjerringa tar vi til venstre og følger skilt mot Tverken og Goliaten gjennom lettgått terreng.

Vel fremme ved Goliaten slår vi oss ned rett nedenfor turisthytta som bærer samme navn. Hytta ble tatt over av DNT Drammen og Omegn høsten 2013, og er en ubetjent hytte som man booker sengeplass på via nettsidene til DOT.

I området rundt vannet befinner det seg også en rekke gode teltplasser og flere steder hvor det er mulig å gå ut i vannet for å ta seg en forfriskende dukkert. Vannet har også en ørretbestand, så med litt fiskelykke kan du sikre deg et godt måltid til leirbålet.steinfigur

Ikke gå glipp av medlemsfordelene dine

Meld deg på vårt nyhetsbrev i dag