
Tynnstekt brød med noe på
Pizza Margherita skapte en ny tidsalder
Se video med oppskrift på generell pizzadeig
Mulighetene er mange
Italiensk pizza med spekeskinke og oliven

Så enkelt og så utrolig godt. Denne oppskiften er beregnet for å lage 4 pizzaer.
Her er en oppskrift på ekte Italiensk pizza bestående av en tynn, sprø bunn, enkel tomatsaus, spekeskinke, oliven og parmesan. Så enkelt og så utrolig godt. Denne oppskiften er beregnet for å lage 4 pizzaer.
Ingredienser
4 PORSJONER
Pizzafyll
- 16 skiver spekeskinke
- 48 stk sorte oliven
- 12 ss revet parmesan
Pizzadeig
- 25 g gjær (1/2 pakke)
- 3 dl vann
- 1⁄2 dl olivenolje
- 400 g hvetemel
- 1 ts salt
Pizzasaus
- 3 båt finhakket hvitløk
- 1⁄2 stk finhakket løk
- 2 ss olivenolje
- 2 ss tomatpuré
- 2 boks grovhakkede hermetiske tomater
- 1 ss tørket timian
- 1 ss tørket oregano
- 1 ts salt
- 1 ts grovkvernet pepper
Topping
- 1⁄2 pakke ruccula
Slik gjør du
- Lag pizzadeig først. Rør gjær ut i lunkent vann, og tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen, og la den heve til dobbel størrelse.
- Lag pizzasaus med å frese løk og hvitløk i olivenolje. Tilsett tomatpurè og la det frese i et par minutter.
- Ha i grovhakket tomat, timian, oregano, salt og pepper. Dette skal nå koke inn til en tykk og god saus. Avkjøl og kjør gjerne til en jevn saus med stavmikser.
- Ha deigen på en lett melet benkeplate og del den i fire like emner. Trill hvert emne til runde boller. Strø over litt mel og legg over et klede. Emnene skal nå hvile i 20 minutter.
- Trykk eller kjevle ut emnene til runde, tallerkenstore pizzabunner.
- Fordel tomatsaus på bunnene før du legger på spekeskinke, oliven og revet parmesan.
- Stek pizzaen på 250 °C i 8-10 minutter, eller til pizzaen har en gyllen farge og sprø bunn.
- Dryss over rucculasalat før servering.
Italiensk pizza med kylling og mozzarella

Her er en oppskrift på ekte italiensk pizza bestående av en tynn, sprø bunn, enkel tomatsaus, kylling og mozzarella.
Ingredienser
4 PORSJONER
Pizzafyll
- 2 stk kyllingfilet , i tynne skiver
- 2 stk mozzarella , i skiver
- 20 stk cherrytomat , delt i to
Pizzadeig
- 25 g gjær (1/2 pakke)
- 3 dl vann
- 1⁄2 dl olivenolje
- 400 g hvetemel
- 1 ts salt
Pizzasaus
- 1⁄2 stk finhakket løk
- 3 båt finhakket hvitløk
- 2 ss olivenolje
- 2 ss tomatpuré
- 2 boks grovhakkede hermetiske tomater
- 1 ss tørket timian
- 1 ss tørket oregano
- 1 ts salt
- 1 ts grovkvernet pepper
Topping
- 2 stk vårløk , i ringer
- 20 blader frisk basilikum
-
Slik gjør du
1. Rør ut gjær i lunkent vann. Tilsett olje, mel og salt. Elt deigen godt sammen, og la den heve til dobbel størrelse.
2. Lag pizzasaus ved å frese hakket løk og hvitløk i olivenolje. Tilsett tomatpuré og la det frese i et par minutter.
3. Ha i hermetiske tomaert, timian, oregano, salt og pepper. Dette skal nå koke inn til en tykk og god saus. Avkjøl og kjør gjerne til en jevn saus med stavmikser.
4. Ha deigen på en lett melet benkeplate og del den i fire like emner. Trill hvert emne til runde boller. Strø over litt mel og legg over et klede. Emnene skal nå hvile i 20 minutter.
5. Trykk eller kjevle ut emnene til runde, tallerkenstore pizzabunner.
6. Fordel tomatsaus på bunnene før du legger på kyllingfilet, mozzarella og cherrytomater.
7. Stek pizzaen på 250 °C i 8-10 minutter, eller til pizzaen har en gyllen farge og sprø bunn.
8. Dryss over vårløk og basilikum før server
Ikke gå glipp av medlemsfordelene dine
Meld deg på vårt nyhetsbrev i dag