GRILLET MAKRELL MED LUN POTETSALAT
Grillet makrell er skikkelig sommermat! Fisken griller du raskt samtidig som den lune potetsalaten gjør seg ferdig på grillen. Etterpå er det bare å nyte! Retten gir deg mindre enn 650 kalorier.

Tips!
Dryss gjerne over litt mer finhakket gressløk før servering.
For 4 porsjoner
• 4 stk makrell , eller 8 stk makrellfileter
• 2 ss olje til pensling
• 1⁄2 ts salt
• 1⁄4 ts grovkvernet pepper
Lun potetsalat:
• 500 g kokt potet
• 1 pakke reddik
• 3 stk vårløk
• 2 ss finhakket frisk gressløk
• 50 g smør
• 1⁄2 ts salt
• 1⁄4 ts pepper
Slik gjør du:
1. Har du hel makrell, skjær ut filetene på makrellen. Skjær 3-4 små snitt ned i skinnet på makrellfiletene.
2. Del små kokte poteter i to.
3. Kutt reddik i båter, finhakk vårløk og gressløk. Bland dette sammen med potetene.
4. Ha potetsalaten på midten av et stort ark aluminiumsfolie. Ha på smør i terninger, salt og pepper. Pakk aluminumsfolien sammen og legg pakkene på grillen i 6-7 minutter. Gjerne på indirekte varme med lukket lokk.
5. Pensle makrellfiletene med olje og krydre dem med salt og pepper. Legg filetene på grillen med skinnsiden ned, og la dem grille i 4-5 minutter. Snu fiskefiletene, og grill et par minutter til.
Anrett makrellfileten på et fat, ta foliepakkene av grillen og åpne dem forsiktig (det kan komme varm damp).
REKE- OG MANGOSALAT

For fire porsjoner
• 400 g pillede reker
• 1 stk mango
• 1 stk rødløk
• 1 stk tomat
• 1 stk rød chili
• 1⁄2 potte frisk koriander
• 1 ss nøytral olje
• 1⁄2 ts salt
• 1⁄2 ts kvernet pepper
• saften av 1 stk lime
• 2 stk hjertesalat
Slik gjør du:
1. La rekene renne godt av seg og tørk dem med litt tørkepapir.
2. Skrell mango og skjær i tynne skiver som igjen blir finhakket.
3. Finhakk løk, tomat, chili og koriander og bland med den finhakkede mangoen. Vend inn rekene.
4. Smak til med olje, salt, pepper og lime.
5. Skyll og tørk blader av hjertesalat og legg dem på et fat.
Fordel rekesalaten over og pynt med litt koriander.
Tips! Ta deg tid til å lage en lett, frisk og deilig salat med reker og mango.
PURRE- OG BROKKOLISUPPE MED EGG
En herlig grønn suppe med mye smak, gode norske grønnsaker og servert med et nydelig posjert egg. En suppe til å få energi av!

For fire porsjoner:
• 1 stk purre
• 1 stk brokkoli
• 1 l vann
• 2 stk hønsebuljongterning
• 4 ss pesto
• 1 dl kremfløte
• saften av 1⁄4 stk sitron
• 4 ss virgin olivenolje
• 1 ts salt
• 1 ts kvernet pepper
Avokadokrem
• 4 stk ferske og kalde egg
• 1 l vann
• 1 ts salt
• 1 ts eddik, 7 %
Slik gjør du:
1. Vask purren godt og snitt den fint opp. Del brokkolien i små buketter. Skrell stilken, del den på langs og skjær i tynne skiver.
2. Vask purren godt og snitt den fint opp. Del brokkolien i små buketter. Skrell stilken, del den på langs og skjær i tynne skiver.
3. Kok opp vann og terninger med hønsebuljong. Ha i purre og brokkoli og la det koke til alt er mørt.
4. Mos alt til en jevn suppe med en stavmikser eller food prosessor.
5. Kok opp suppen på nytt og smak til med pesto, kremfløte, sitronsaft, salt og pepper.
6. Kok opp vann med eddik og salt. Senk varmen. Knekk ett og ett egg i en kopp og la dem gli forsiktig ned i vannet. La eggene stivne i vannet i 4-5 minutter, og løftdem forsiktig over i kaldt vann. Fjern løs eggehvite så de ser pene ut. Ikke posjer mer enn fire egg av gangen!
Tips!
Server purre- og brokkolisuppe med posjert egg. Ha på litt god olivenolje på toppen.
KYLLINGBURGER
For fire porsjoner:
• 4 stk kyllingfilet
• 2 ss flytende margarin eller olje til steking
• 8 stk tynne skiver mozzarella
• 2 stk tomat
• 4 stk grove hamburgerbrød
• 4 ss pesto
• 1 pk ferdigkuttet salatblanding
Slik gjør du:
1. Del kyllingfilet i to og gni dem inn med salt og pepper.
2. Stek kylling i olje på middels varme i 2-3 minutter på hver side.
3. Varm hamburgerbrød i ovn på 225 °C i 2-3 minutter. Kutt tomat og mozzarella i skiver.
4. Smør pesto på brødet og anrett burgeren med salat, tomat, mozzarella og kyllingfilet.
