Oppskrifter til matretter på trivelig budsjett

Gulasj med kyllingkjøttdeig

Ungarerne elsker sin gulasj, som tradisjonelt lages med storfekjøtt. Vi har gjort en liten hverdagslig vri på oppskriften og bruker i stedet kyllingkjøttdeig.  

 

Ingredienser 4 porsjoner 

60 g gule linser

400g kyllingkjøttdeig

2 stk løk

1 stk rød paprika

½ stk purre

1 båt hvitløk

2 ts paprikapulver

½ ts karve

2 ss olje

2 ss tomatpure

1 liter hønsebuljong

1 ts tørket oregano

1 ts salt

½ ts pepper

 

Slik gjør du: 

  1. Kok linser etter anvisning på pakken.
  2. Skjær paprika i strimler, løk i terninger og purre i terninger.
  3. Fres løken i en kjele. Ha i kyllingkjøttdeig, presset hvitløk, karve og paprikapulver. Stek i et par minutter.
  4. Rør i tomatpure og tilsett purre, paprika og buljong. La suppen trekke i 5-10 minutter. Ha i kokte linser og smak til med krydder.

Pasta med kikertboller og gulrotpesto

 

Ingredienser 4 porsjoner

1 boks hermetiske kikerter (400 g)

100 g valnøttkjerner

½ bunt bladpersille

2 ss olivenolje

2 ss vann

2 ss maisenna

2 båter finhakket hvitløk

2 ss finhakket frisk rosmarin

1 ts salt

¼ ts kvernet pepper

1 stk gulrot i biter

50 g mandler

50 g parmesan eller et alternativ

2 båter finhakket hvitløk

½ bunt bladpersille

Saft og revet skall av 1 stk sitron

1 ½ dl olivenolje

¼ ts pepper

 

Slik gjør du: 

  1. Skyll kikertene og la dem renne godt av seg. Ha dem i en hurtigmikser med resten av ingrediensene til kikertbollene. Kjør alt til en jevn, gjerne litt grov masse og form massen til små boller. Legg på en tallerken.
  2. Kok pasta etter anvisning på pakken.
  3. Stek bollene gyllenbrune i en varm panne med margarin.
  4. Ha gulrot, mandler, parmesan, hvitløk, persille og sitronskall i en hurtigmikser og kjør til en jevn pure. Spe med olivenolje i en tynn stråle og smak til med sitronsaft, salt og pepper. 
pasta med kikertboller
gulasj med kyllingkjøttdeig

Vi bruker kyllingkjøttdeig i gulasjen istedenfor storfekjøtt.

Det smaker helt utmerket!

Alt-i-ett form med laks og grønnsaker

Ingredienser 4 porsjoner 

800 g laksefilet

2 ss olje

½ pakke persille

4 stk potet

3 stk gulrot

200 g sellerirot

½ stk fennikel

½ stk purre (den hvite delen)

2 båter hvitløk

3 dl matfløte

1 ts salt

½ ts pepper

Slik gjør du: 

  1. Forvarm stekeovnen til 200 C.
  2. Skjær laks i porsjonsstykker (fjerne skinn). Legg fiskestykkene i en skål og vend dem i olje, salt, pepper, og finhakket persille. Sett til side.
  3. Skrell grønnsaker og skjær dem i tynne skiver. Bland grønnsakene og legg dem i en ildfast form.
  4. Finhakk hvitløk og bland inn fløten sammen med salt og pepper. Hell blandingen over grønnsakene og sett formen i ovnen i 20-30 minutter. Sjekk at grønnsakene begynner å bli myke.
  5. Ta formen ut av ovnen og legg fiskestykkene på toppen. Sett formen tilbake i ovnen og stek videre i ca. 10 minutter, eller til fisken er gjennomstekt og grønnsakene er møre.

 

laks i form

Tips!

Sjekk at grønnskakene begynner å bli myke etter at du har helt blandingen over.