Oppskrifter til matretter på trivelig budsjett
Gulasj med kyllingkjøttdeig
Ungarerne elsker sin gulasj, som tradisjonelt lages med storfekjøtt. Vi har gjort en liten hverdagslig vri på oppskriften og bruker i stedet kyllingkjøttdeig.
Ingredienser 4 porsjoner
60 g gule linser
400g kyllingkjøttdeig
2 stk løk
1 stk rød paprika
½ stk purre
1 båt hvitløk
2 ts paprikapulver
½ ts karve
2 ss olje
2 ss tomatpure
1 liter hønsebuljong
1 ts tørket oregano
1 ts salt
½ ts pepper
Slik gjør du:
- Kok linser etter anvisning på pakken.
- Skjær paprika i strimler, løk i terninger og purre i terninger.
- Fres løken i en kjele. Ha i kyllingkjøttdeig, presset hvitløk, karve og paprikapulver. Stek i et par minutter.
- Rør i tomatpure og tilsett purre, paprika og buljong. La suppen trekke i 5-10 minutter. Ha i kokte linser og smak til med krydder.
Pasta med kikertboller og gulrotpesto
Ingredienser 4 porsjoner
1 boks hermetiske kikerter (400 g)
100 g valnøttkjerner
½ bunt bladpersille
2 ss olivenolje
2 ss vann
2 ss maisenna
2 båter finhakket hvitløk
2 ss finhakket frisk rosmarin
1 ts salt
¼ ts kvernet pepper
1 stk gulrot i biter
50 g mandler
50 g parmesan eller et alternativ
2 båter finhakket hvitløk
½ bunt bladpersille
Saft og revet skall av 1 stk sitron
1 ½ dl olivenolje
¼ ts pepper
Slik gjør du:
- Skyll kikertene og la dem renne godt av seg. Ha dem i en hurtigmikser med resten av ingrediensene til kikertbollene. Kjør alt til en jevn, gjerne litt grov masse og form massen til små boller. Legg på en tallerken.
- Kok pasta etter anvisning på pakken.
- Stek bollene gyllenbrune i en varm panne med margarin.
- Ha gulrot, mandler, parmesan, hvitløk, persille og sitronskall i en hurtigmikser og kjør til en jevn pure. Spe med olivenolje i en tynn stråle og smak til med sitronsaft, salt og pepper.


Vi bruker kyllingkjøttdeig i gulasjen istedenfor storfekjøtt.
Det smaker helt utmerket!
Alt-i-ett form med laks og grønnsaker
Ingredienser 4 porsjoner
800 g laksefilet
2 ss olje
½ pakke persille
4 stk potet
3 stk gulrot
200 g sellerirot
½ stk fennikel
½ stk purre (den hvite delen)
2 båter hvitløk
3 dl matfløte
1 ts salt
½ ts pepper
Slik gjør du:
- Forvarm stekeovnen til 200 C.
- Skjær laks i porsjonsstykker (fjerne skinn). Legg fiskestykkene i en skål og vend dem i olje, salt, pepper, og finhakket persille. Sett til side.
- Skrell grønnsaker og skjær dem i tynne skiver. Bland grønnsakene og legg dem i en ildfast form.
- Finhakk hvitløk og bland inn fløten sammen med salt og pepper. Hell blandingen over grønnsakene og sett formen i ovnen i 20-30 minutter. Sjekk at grønnsakene begynner å bli myke.
- Ta formen ut av ovnen og legg fiskestykkene på toppen. Sett formen tilbake i ovnen og stek videre i ca. 10 minutter, eller til fisken er gjennomstekt og grønnsakene er møre.

Tips!
Sjekk at grønnskakene begynner å bli myke etter at du har helt blandingen over.