Sommerens fristelser

Pynt utebordet med villblomster, heng pomponger i trærne og tenn hagelykter.
Inviter gode venner, naboer og familie, og nyt latter, sang og glede ut i de små timer. Server i tillegg en smakfull sommermeny, og alt ligger til rette for tidenes sommerfest!

Sommerfest-3-MP-64191

VELKOMSTDRINK

Velkomstdrink

En forfriskende og sommerlig drink med lime, mynte og søte jordbær du kan servere til dine gjester.

Ingredienser til 10 porsjoner:
2 1⁄2 stk lime
20 ts brunt sukker
30 blader frisk mynte
20 cl rom
5 dl kullsyreholdig vann
5 dl schweppes lemon
10 stk jordbær
30 stk isbiter

Slik gjør du:
1. Skjær lime i båter. Fordel dem i drinkglass, ha i
et par ts sukker og mynteblader. Mos det sammen med
en skje eller baksiden av en sleiv.
2. Ha rom i glassene og rør godt til alt sukkeret er oppløst.
3. Fyll på med kullsyreholdig vann og Schweppes lemon.
4. Del jordbær i fire og ha de i drinken sammen med isbiter.

FORRETT

Sommerlig salat med spekeskinke og yoghurtdressing

Sommerlig salat med spekeskinke og yoghurtdressing

Denne friske salaten blander du sammen i en fei. Spekeskinke, appelsin og ruccola er enkelt og godt på varme sommerdager. Yoghurtdressingen passer godt sammen med grillmaten også.

Ingredienser 2 porsjoner (her må du selv vurdere hvor mye du vil ha av hver ingrediens etter hvor mange personer dere er).
8 skiver spekeskinke
1 stk rød paprika
1 stk agurk
175 g yoghurt naturell
2 båter hvitløk
1 stk appelsin
1 pk ruccula
1 ss frisk basilikum

Slik gjør du:
1. Rasp agurk og legg den i en sil slik at vannet renner av.
2. Bland agurken med yoghurt og finhakket hvitløk til en dressing.
La den stå kjølig.
3. Skjær paprika, spekeskinke og appelsin i tynne skiver. Skyll salat.
4. Bland ingrediensene i salaten og server yoghurtdressingen ved siden av.
Pynt med basilikum.

Serveres kald med focacciabrød til.

HOVEDRETT
Posjert kyllingfilet med sprø sommergrønnsaker og urtesaus

porsjert kyllingfilet

 

 

Å koke kyllingfileten er ikke så vanlig, men det gir et fantastisk saftig og godt resultat! I tillegg får man en  smakfull, deilig kraft, som blir til en utmerket saus om den jevnes med litt maisenna.

Ingredienser 4 porsjoner
4 stk kyllingfilet
5 dl kyllingbuljong (utblandet)
600 g nypotet
2 stk gulrot
4 stk grønn frisk asparges
1 pk sukkererter
1 pose reddik
1 ss maisstivelse (maizena)
2 ss soyasaus
1 ss sitronsaft
3 ss hakkede friske urter

Slik gjør du:
1. Kok opp buljong og legg i kyllingfileter. La filetene trekke i buljongen rett under kokepunktet
i ca. 10 minutter. Ta filetene ut av buljongen og la dem hvile på et lunt sted mens du koker grønnsakene.
2. Rens og skjær grønnsakene i ca. 3 cm store biter. Legg dem i buljongen og la dem koke knapt møre, ca. 3-4 minutter.
3. Løft grønnsakene ut av buljongen legg dem på et varmt fat. Sil kraften.
4. Rør ut maisenna i litt vann og tilsett det i buljongen under visping. Kok opp og smak til med soyasaus og  sitronsaft. Tilsett raust med hakkete urter rett før servering. Skjær kyllingfileten i pene skiver og legg dem på fatet sammen med grønnsakene. Hell litt saus over kjøttet og server resten rykende varm ved siden av.

Poteter eller naturris passer godt til.

DESSERT
Rabarbrasuppe

Rabarbrasuppe

Rabarbra hører sommeren til. Lag en deilig rabarbrasuppe og server den med vaniljeis eller pisket kremfløte. Suppen smaker like godt kald som varm.

Ingredienser 6 porsjoner
250 g rabarbra
1 l vann
200 g sukker
11⁄2 ss potetmel
1 dl vann

Slik gjør du:
1. Vask og skrell rabarbra, kutt i biter. Kok rabarbra i vann og sukker til rabarbraen begynner å gå i stykker, ca. 5-10 minutter.
2. Rør potetmel ut i kaldt vann til en jevn grøt og hell det i væsken i en tynn stråle, mens du rører godt. Kok opp.

Avkjøles i kjøleskapet.

 

Mye rabarbra i hagen?

Lag opp en del rabarbrasuppe og frys det ned! Smaker like godt vinter som sommer.

- Rabarbrasuppe med litt jordbær er ekstra godt!