-Billettene rives vekk!

Drammen Scener var i sommer vitne til at alle NBBO-billettene

ble revet bort i løpet av tre timer. Den nye medlemsfordelen traff innertier.

I 2020 kommer det mange flere tilbud å glede seg til!

Drammen Scener: 

Markedssjef Anniken Dahl Lefranc og digitalt markedsansvarlig Joakim Killingberg slår fast at samarbeidet med NBBO er en suksess.

Tekst og foto: Reidar Heieren.

Har du mottatt et overraskende nyhetsbrev fra NBBO, med tilbud om eksklusivt rabatterte billetter til forestillinger og konserter? Startskuddet for den nye fordelsordningen gikk i juni. Hvis tilbudet som du mottar virker fristende, så gjelder det å reagere raskt. Det viser erfaringene så langt. 

-Vi har åpenbart truffet en nerve. Sett fra vårt ståsted, har NBBO en engasjert medlemsmasse, som gjerne vil oppleve våre forestillinger og konserter. Det vi har erfart så langt, er både morsomt og veldig oppløftende, forteller markedssjef Anniken Dahl Lefranc.

Den nye samarbeidsavtalen mellom NBBO og Drammen Scener (Drammens Teater og Union Scene) er den eneste eksisterende i sitt slag. Den tradisjonsrike lokale arrangøren av teaterforestillinger, show og konserter har ingen liknende avtaler med andre organisasjoner eller bedrifter.

 

Vamp utsolgt på tre timer

Sammen med digitalt markedsansvarlig Joakim Killingberg, følger Anniken spent med på hva som skjer, hver gang NBBO sender ut et nyhetsbrev om en forestilling eller en konsert. Hittil har ikke reaksjonene latt vente på seg. Da nyhetsbrevet om Vamp-konserten gikk ut, ble alle billettene solgt i løpet av tre timer.

-Vi er til for byen og distriktet vårt. Vi ønsker å by på de gode opplevelsene. For oss er det både hyggelig og spennende at samarbeidet med NBBO gir resultater som overgår våre forventninger. Erfaringene legger rett og slett et inspiserende grunnlag for å gjøre ordningen enda mer attraktiv, sier Dahl Lefranc. 

 

I konkurranse med alle andre

En del av ordningens natur er at nyhetsbrevet skal komme som en overraskelse, ca en gang i måneden. Ingen skal vite på forhånd hva slags kulturtilbud som kommer, antallet billetter er begrenset, men til gjengjeld; billettprisen vil være nesten halvparten, eller i noen tilfeller så mye som halvparten, av ordinær pris.

-NBBO-medlemmene konkurrerer med alle andre om å få tak i billetter. Det betyr at medlemmene må reagere raskt, spesielt i de tilfeller der etterspørselen er stor. 

Rabatten er ikke koplet til en forhåndsreservasjon av et bestemt antall stå- eller sitteplasser, sier Joakim Killingberg, som tilføyer at teaterbillettene gjelder for normalt attraktive seter.  

 

Mye attraktivt på plakaten

Drammens Teater feirer 150 år i 2020. Det vil teateret bære preg av, og godbitene vil spres utover hele året. Drammen Scener byr på omtrent 450 kulturarrangementer hvert eneste år og har en tydelig visjon for sin virksomhet; å komponere et program som når fram til hele følelsesregisteret, rettere sagt fra tårer til latter. Programmet skal til enhver tid speile mangfoldet i det regionale publikummet. 

Anniken Dahl Lefranc framhever eksempler fra programmet i første kvartal 2020, med blant annet åpningen på Hellbillies 30-års jubileumsturne, Ingebjørg Bratland, Judy Collins/ Jonas Fjeld og Chatham County Line, Christel Alsos, Melissa Horn, Smokie, Manfred Mann’s Earth Band og Standupgallaen. Til Union Scene kommer Veronica Maggio, Ricochets og Lars Vaular.

 

Kvalitet uten kjendiseriet

-Vi har alltid et skarpt blikk for kvalitet. Publikum setter pris på kvalitet, men i en verden der mange kjemper om oppmerksomheten, er det ofte sånn at de mest kjente navnene og ansiktene har en konkurransefordel. Vi setter uansett opp en bredde av kvalitet, og vi skulle ønske vi kunne knekke koden til hvordan vi kan trekke et større publikum til artister som folk flest ikke kjenner. 

-Du verden så mye stor kvalitet som finnes blant dem som ikke er en del av det typiske kjendisgalleriet, sier markedssjefen, som nylig fikk seg en overraskelse. En tilsynelatende helt ukjent artist trakk fullt hus, fordi det viste seg å være en Youtube-stjerne. Det var teaterets egne folk uvitende om, men ungdommen derimot, reagerte med jubel.    

Ricochets

Rock’n roll fra Østfold: Bandet Ricochets kommer til Union Scene lørdag 25. januar.

Melissa Horn

Svensk på svensk: Melissa Horn kommer til Drammen 20. februar med nytt låtmateriale.

Judy Collins

Winter songs: Judy Collins og Jonas Fjeld opptrer i Drammens Teater både 11. og 12. februar.

Christel Alsos Foto Isabel Watson

MEDLEMSPRIS

÷40 % rabatt

 

Christel Alsos er kjent som den store stemmen fra nord. 27. februar kommer hun til Drammens Teater. NBBO har gleden av å tilby billetter til medlemspris.

 

I 2018 deltok Alsos i TV-suksessen “Hver gang vi møtes”. Gjennom årene har Alsos briljert som artist og levert perle etter perle av låter, deriblant «Milestone», «Finding Gold» og «Come On». Alsos sine sanger består av gjemte skatter, drømmende poplåter og fantastiske singler. Alsos har også vært nominert til Spellemann hele fire ganger.