Du gir 50,vi gir 50

Ingrid Holst Nissen leder medlemsavdelingen i NBBO

Ingrid Holst Nissen leder medlemsavdelingen i NBBO

Du gir 50,vi gir 50

Melder du deg inn, eller kjøper et medlemskap i julegave på våre nettsider, har du muligheten til å glede flere enn bare mottakeren. Du kan nemlig velge å støtte Rett Fram Opplevelser med 50 kroner, og om du velger å gjøre det, da dobler vi beløpet.

 

– Vi har i mange år vært stolt sponsor av Rett Fram Opplevelser og jeg lar meg stadig imponere av hvor mye de får til med begrensede midler. Samtidig vet vi at foreningen er avhengig av støtte for å kunne hjelpe flest mulig. Så vi tenkte at det kunne være fint å gi nye og gamle medlemmer mulighet til å støtte på en enkel måte, forteller Ingrid Holst Nissen som leder medlemsavdelingen i NBBO.

Løsningen er lagt opp slik at man får opp et alternativ om å støtte Rett Fram Opplevelser når man gjennomfører en innmelding på nbbo.no, og som en ekstra gulrot har NBBO valgt å doble 50-lappen fra alle de som svarer ja til å gi.

 

Ronny Johnsen Rett Fram Opplevelser

Ronny Johnsen er organisasjonsleder i Rett Fram Opplevelser

Skaper et pusterom

Rett Fram Opplevelser er en frivillig organisasjon som jobber for barn og unge som av en eller annen grunn holdes utenfor det sosiale fellesskapet som vi andre ser på som en selvfølge.

– Vi har tatt på oss oppgaven å skape aktiviteter, opplevelser og minner for livet til de barna som trenger det mest. Vi er tre heltids-engasjerte personer som sammen med en gjeng fantastiske frivillige, står på for å skape et pusterom i hverdagen til de som har det ufortjent vanskelig, forteller Ronny Johnsen som er organisasjonsleder i Rett Fram Opplevelser til NBBO-magasinet.

For noen barn er det alvorlig sykdom som setter en brems på hva de kan være med på. For andre barn handler det om økonomi, og mange reiser aldri på ferie.

– I motsetning til andre organisasjoner har vi ingen behovsprøving hos oss. Terskelen for å be om hjelp er i utgangspunktet så høy at vi har full tiltro til foreldre som oppsøker oss. Alle barn og unge som holdes utenfor det sosiale fellesskapet, uansett grunn, er velkommen til oss, forteller Johnsen.

 

Åtte år med gode opplevelser

Det er ingen tvil om at det er mange som har fått med seg tilbudet fra Rett Fram Opplevelser. For organisasjonen som nå går inn i sitt åttende år opplever en eksplosiv vekst i etterspørselen av gode opplevelser.

– Veksten i antall barn og familier vi hjelper er helt enorm, og jeg syns det er kjempehyggelig at foreldre med en tøff økonomi tør og ta kontakt med oss for å få hjelp. Samtidig er det et tankekors. For i en ideell verden skulle det ikke vært bruk for oss. Ingen barn skulle vært nødt til å vokse opp uten mulighet til å feire sin egen bursdag, eller til å dra på ferier, sier Johnsen.

 

Annerledesåret 

Dette året startet som alle andre år. Barnebursdager ble planlagt, invitasjoner sendt ut, og forventninger ble bygd opp. Mange barn gledet seg til sine feiringer. Så kom korona og nedstengningen av Norge. Da ble det helt stopp.

– For første gang i organisasjonens historie ble vi nødt til å avlyse bursdager, aktiviteter og opplevelser. Det gjorde vondt helt innerst i sjela og det var beintøft. Men vi bestemte oss med en gang at vi skulle gjøre det beste ut av situasjonen. Vi snudde oss rundt, og sa til oss selv, at uansett hvor tøff tiden blir nå, så skal vi stå på for å skape små lyspunkt og bringe frem noen smil, forteller Johnsen.

Og opplevelser det har den lille organisasjonen skapt. Mange hundre gjester har vært med på båttur gjennom ti fantastiske sommeruker. Magiske minner ble skapt på 

Killingen i slutten av august, høstferien ble fylt med aktiviteter, og barnebursdager har blitt arrangert. 

Nå står julen for tur – en høytid som er ekstremt viktig for barn og foreldre, og Johnsen han lover at julefeiringer, det blir det uansett hos Rett Fram Opplevelser.

– På grunn av situasjonen har vi ikke mulighet til å invitere til fullt hus, men vi omstiller oss og har en og en familie på besøk hos oss. For jul hos oss, det skal det bli, uansett, forsikrer han.

Ikke gå glipp av medlemsfordelene dine

Meld deg på vårt nyhetsbrev i dag