Fra grå vegg til et fargerikt kunstverk

Våre kontorlokaler i Nedre Torggate 5 har fått et nytt maleri. Det i seg selv høres kanskje ikke så spesielt ut, men når maleriet befinner seg utendørs og strekker seg fem etasjer opp i været, da er det ikke et hvilket som helst maleri. Det er et gedigent veggmaleri. Malt med sprayboks av den kjente drammenskunstneren Eric Ness Christiansen. Og det er vår gave til byen.

 

Fra før var dette en grå og trist vegg i et litt glemt område i byen. Men i løpet av de siste årene har hele området blitt pusset opp. En ny bygård har sett dagens lys vis a vis vårt bygg, og hele gaten har blitt gravd opp og bygget opp fra grunnen. 

– Etter alt arbeidet i gaten syns vi det var på sin plass å pynte opp veggen vår med et veggmaleri som er godt synlig i gaten, forteller Ingrid Holst Nissen som er leder av medlemsavdelingen i NBBO. Idéen om et veggmaleri er imidlertid ikke ny. Faktisk så dukket den opp på et avdelingsmøte for flere år siden. 

– Vi lurte på hvordan vi kunne bli mer synlige i

bybildet og under en brainstorming var det en kollega som utbrøt. Hvorfor ikke gjøre om den ene veggen til et stort veggmaleri?

Det ble med tanken den gangen. Men i forbindelse med at NBBO skulle lansere ny logo ble idéen tatt frem igjen. Og når dette sammenfalt med at gaten som hadde vært en byggeplass i over to år, snart skulle stå ferdig, ble veien fra idé til virkelighet temmelig kort.

 

Lokal kunstner

Holst Nissen forteller at prosessen startet med at hun tok kontakt med designbyrået som har utformet NBBO sin nye logo.

– Det var viktig at maleriet skulle representere NBBO på en god måte. Og det var naturlig at bygninger utgjorde en del av dette. Samtidig ønsket vi å få vist at NBBO, det er et sted hvor folk trives, noe som også er visjonen vår, forklarer hun.

Designbyrået anbefalte å involvere en lokal kunstner, noe som førte til at Holst Nissen først tok kontakt med Gunilla Holm Platou.

– Platou tente på idéen og malte et morsomt maleri til oss. Tanken var at resultatet skulle opp på veggen, og selv om resultatet ble flott, så var det ikke helt i tråd med hva de ansatte hadde sett for seg. Så etter en avstemming internt ble det bestemt at vi måtte tilbake til tegnebrettet, forteller hun.

 

Nye forslag fra kjent graffitikunstner

Samtidig hadde NBBO allerede vært i kontakt med Eric Ness Christiansen, som hadde sagt seg villig til å transformere Gunilla sitt maleri til storformat på veggen.

– Siden Eric allerede var involvert i prosjektet ble det naturlig å spørre han om han ville utarbeide noen nye forslag til oss, forteller Holst Nissen.

Så mens Gunilla sitt maleri ble montert i glass og ramme, og fikk tildelt hedersplassen på veggen i medlemsavdelingen, arbeidet Ness Christiansen frem flere alternativer. 

– Når vi fikk de ulike skissene oversendt gjennomførte vi en avstemming på huset, og resultatet, det er det som befinner seg på veggen nå. Og vi er kjempefornøyd, utbryter Holst Nissen.

Tine Haug Fritsø som er markedskonsulent i NBBO nikker samtykkende. Hun syns det er fantastisk gøy at veggen nå har blitt full av farger.

– Det er mye spenning i bildet, fra det abstrakte som likevel er gjenkjennelig, til et helt tydelig gatebilde vi kjenner oss igjen i. Dette passer oss veldig bra, konstater hun.

Haug Fritsø som har fulgt prosessen tett er imponert over arbeidet til Ness Christiansen. 

– Jeg skjønner godt at Eric har fått så stor suksess med graffitikunsten at han nå kan ha dette som et levebrød. Han er imponerende dyktig og det var veldig gøy å samarbeide med han, sier hun.

 

 

Se filmen vår her om hvordan veggen ble til:

veggmaleri
Idéen om et veggmaleri er imidlertid ikke ny.
maler på vegg med lift
Maleriet skulle representere NBBO på en god måte.
Gunilla sitt maleri ble montert i glass og ramme.
Gunilla sitt maleri ble montert i glass og ramme.
jente som spraymaler
Tine Haug Fritsø fikk bidra med sprayboksen.