Gi barnet et fortrinn på boligmarkedet

childhood, holidays and people concept - happy baby girl with air balloons, garland and cupcake on birthday party at home

Har du et barnebarn, en nevø eller ei niese? Og lurer på hva du skal gi i bursdags- eller julegave? Eller kanskje tiden snart er inne for dåp, navnefest eller konfirmasjon? Et gavemedlemskap i NBBO passer barn i alle aldre, og kan bli avgjørende den dagen barnet skal inn på boligmarkedet.

Nå er kanskje ikke et medlemskap i NBBO det som får barnet til å hoppe i taket av glede. Men med tanke på at det er en gave som i fremtiden vil kunne bidra til at man får sin første bolig ved hjelp av forkjøpsretten, så kan det utvilsomt være den gaven som til slutt får størst verdi.

– Et medlemskap i NBBO gjør at barnet stiller sterkere i fremtidens boligmarked, og siden det er ansienniteten på medlemskapet som blir avgjørende den dagen man står i en boligkjøpersituasjon er det ingen tvil om at det er viktig å begynne å spare opp ansiennitet så tidlig som mulig, forklarer Ingrid Holst Nissen i NBBO.

Ansiennitet er et begrep som angir hvor lenge en person har vært medlem i NBBO. Desto bedre ansiennitet, desto bedre står man stilt i boligkøen.

– Får man for eksempel et juniormedlemskap i gave til dåpen eller navnefesten, så vil medlemmet ha minst 18 års ansiennitet med seg inn i boligmarkedet. Det er betydelig, og kan bli helt avgjørende når første bolig skal kjøpes, sier Holst Nissen.

 

Nærmere 10.000 boliger

Et NBBO-medlemskap gir mange medlemsfordeler, men Holst Nissen understreker at det er forkjøpsretten som er den desidert viktigste medlemsfordelen man har.

– Forkjøpsretten står sterkt og gir NBBO-medlemmer fortrinnsrett på nærmere 10.000 boliger i Drammensområdet, forklarer hun.

Og boligene som er spredd over hele regionen kommer i alle størrelser og fasonger.

– Alt fra små leiligheter til romslige eneboliger inngår i mangfoldet av boliger hvor man har forkjøpsrett. Så valgmulighetene er mange den dagen junior skal ut på boligjakt, forteller Holst Nissen.

Mange har fått øynene opp for juniormedlemskapet og Holst Nissen kan fortelle at det i dag er over 4000 juniormedlemmer i NBBO.

– Helt siden juniormedlemskapet ble lansert har det vært en ubetinget suksess, nærmere 15 prosent av medlemsmassen vår er nå under 18 år. Noe som vi ser på som et tydelig bevis på at dette er en populær gave, sier hun.

 

Gratis frem til barnet fyller 18 år

Et juniormedlemskap er gratis frem til året medlemmet fyller 18 år. Det vil si at det ikke koster stort å gi bort et sterkt kort til fremtidens boligmarked.

– Gir man bort et juniormedlemskap i gave betaler man kun 300 kroner ved innmelding, noe som er en rimelig sum for å opparbeide seg verdifull ansiennitet i mange år, sier Holst Nissen.

FORDELER MED GAVEMEDLEMSKAP I NBBO

  • Et medlemskap i NBBO gjør at barnet stiller sterkere i fremtidens boligmarked.
  • Får man for eksempel et juniormedlemskap i gave til dåpen eller navnefesten, så vil medlemmet ha minst 18 års ansiennitet med seg inn i boligmarkedet.
  • Forkjøpsretten står sterkt og gir NBBO-medlemmer fortrinnsrett på nærmere 10.000 boliger i Drammensområdet, forklarer hun.
  • Et juniormedlemskap er gratis frem til året medlemmet fyller 18 år.
ingrid (1 of 1)

Ingrid Holst Nissen - NBBO 

Foto Lars-Johan Solheim Grann