Tekst: Lars-Johan Solheim Grann

 

Til våren lanseres Granittlia. Det tidligere granittbruddet i Granittveien i Solbergelva skal bli rundt 25 solrike rekkehusboliger.

Mann

Tor Engebakken

– Jeg har store forventinger til dette prosjektet som er basert på Austadveien borettslag som vi nylig ferdigstilte i Drammen, sier Tor Engebakken, utbyggingssjef i NBBO.

Han forteller om et spennende prosjekt, med gode kvaliteter og et flott visuelt uttrykk.

– Boligene blir romslige med praktiske og gjennomtenkte løsninger med god arealutnyttelse. Og de vil få mange rom, noe som er tipp topp for barnefamilier, som i tillegg får nærhet til marka som lekeplass og turområde, sier utbyggingssjefen.

 

Solrikt
Tomta som er et nedlagt steinbrudd egner seg godt for rekkehus og ligger solrikt til ved foten av åsen sentralt i Solbergelva, med fin utsikt mot Drammensdalen.

– Prosjektet er tilpasset terrenget og utnytter beliggenheten til fulle i en sørvendt helling med gode solforhold. Dessuten så ligger tomta i nær tilknytning til LNF-områder som sikrer åpenhet og utsikt mot grønne jorder, forteller Engebakken.

Boligene vil få et bruksareal på rundt 128 kvadratmeter. Og alle boligene vil få terrasser og parkeringsplass i parkeringskjelleren.

 

Ny atkomstvei
I tillegg til bygningene inkluderer boligprosjektet en ny atkomst- vei fra Gamle riksvei og frem til Granittveien.

– Dette er nødvendig for å få til en god trafikkavvikling i området, og vil også komme etablert bebyggelse til gode, sier Engebakken.

Granittveien, Solbergelva, Nedre Eiker Kommune - Forventet lansering 1. kvartal 2019

Meld din interesse på: www.granittlia.no

boliger