Nå har vi gjort det enklere for deg å benytte forkjøpsretten din

Forkjøpsretten er din viktigste medlemsfordel. Den bidrar til at du stiller sterkere på boligmarkedet fordi
du får et ekstra kort på hånden, og du trenger ikke å delta i stressende budrunder.

Du kan sitte på sidelinjen og følge med, og syns du prisen på boligen er riktig, så kan du benytte din forkjøpsrett for å ta boligen. Riktignok hvis det er du som er medlemmet med best ansiennitet.
Men for å benytte forkjøpsretten så må du følge med – de fleste boligene blir utlyst en god stund før de kommer ut på markedet. Det vil si at hvis drømmeboligen din dukker opp på finn.no så kan det allerede være for sent å melde forkjøpsrett. Derfor har vi laget denne lille guiden med gode tips om hvordan du på enklest mulig måte kan følge med på hvilke boliger som utlyses på forkjøpsrett fra uke til uke.

Boliger på forkjøpsrett finner du kun på nbbo.no og på forkjøpsrett.no
Er du på boligjakt og ønsker å benytte forkjøpsretten din er det viktig at du følger med på nbbo.no eller forkjøpsrett.no. Der legger vi som hovedregel ut boliger på forkjøpsrett hver torsdag – og fristen for å melde forkjøpsrett er én uke. De fleste boligene utlyses på forhånd, det vil si at den dagen de dukker opp på finn.no eller i andre markedskanaler – så kan det være for sent å melde forkjøpsrett.

kaffekopp

Opprett en bruker – og få oversikten rett i innboksen hver uke. For å unngå å gå glipp av drømmeboligen din er det lurt å opprette en bruker i forkjøpsrettsportalen vår. Da kan du sette opp et e-postvarsel som gir deg oversikt over nye boliger direkte i innboksen din hver uke.

 

Slik oppretter du en bruker:
1. Gå til www.forkjøpsrett.no
2. Trykk på logg inn øverst i høyre hjørne
3. Velg registrer deg
4. Fyll inn navn og e-post slik det er registrert hos NBBO.
5. Du vil motta en e-post som tar deg til neste steg.

 

Dersom du ikke får opprettet bruker skyldes det nok at vi ikke har registrert korrekt e-postadresse på deg. Da må du ta kontakt med oss på telefon 32 21 15 00 eller på e-post medlem@nbbo.no og så vil vi hjelpe deg i løpet av kort tid.

 

 

Husk å ha finansieringen i orden
Skal du benytte deg av forkjøpsretten, må du kunne dokumentere at du kan finansiere kjøpet. Det er derfor lurt å ordne seg finansieringbevis fra banken før du begynner å se etter boliger. Husk at beviset må vedlegges meldingen.

 

Pass på fristen og vær ute i god tid
Vi publiserer vanligvis boligene hver torsdag, og fristen for å melde seg går normalt ut påfølgende torsdag kl. 14. Sørg for å være ute i god tid for å forsikre deg om at vi får registrert din melding før fristen utløper.

Les mer om forkjøpsrett her

Slik oppretter du et nyhetsvarsel:
For å opprette et nyhetsvarsel må du være innlogget og stå på forsiden til vår forkjøpsrettsportal. Det er denne siden du kommer til når du skriver www.forkjøpsrett.no i nettleseren din.
NB: For å opprette et varsel må du besøke nettsiden fra en PC eller et nettbrett med god oppløsning, det vil ikke fungere på mobiltelefoner.
1. Ønsker du å motta oversikt over alle boliger hver uke kan du trykke på «Lagre søk» som  befinner seg over listen av boliger.
2. Huk av for «Send på e-post» og velg hvor lenge du ønsker å motta e-postvarsler. Deretter trykk på Lagre. Du vil nå motta e-poster hver uke med oversikt over alle boliger på forkjøpsrett.
3. Ønsker du et mer spesifikt søk, f.eks. å filtrere på områder eller pris. Da kan du benytte menyen til venstre på siden. Når du har gjort dine valg følger du samme fremgangsmåte som ovenfor
– du vil da motta en ukentlig oversikt over boliger som passer dine kriterier.

 

Meld forkjøpsrett direkte på nett
Har du opprettet en profil er det også enklere å melde forkjøpsrett direkte på nett. Da slipper du å skrive ut dokumenter som må sendes oss.
1. Velg den boligen du ønsker å melde forkjøpsrett på
2. Trykk på «Meld forkjøpsrett»
3. Fyll ut skjemaet
4. Last opp finansieringsbevis
5. Huk av for at du har lest betingelsene for
melding av forkjøpsrett
6. Trykk på «Meld forkjøpsrett»

 

Etter at du har meldt forkjøpsrett vil du få en bekreftelse på at vi har mottatt din melding.
NB! Husk at det er forskjell mellom boliger som er utlyst før de er solgt og boliger som er utlyst etter at de er solgt. Melder du forkjøpsrett på en bolig som er utlyst på forhånd er denne ikke bindende, da har du mulighet til å trekke deg dersom prisen for eksempel ble for høy. Meldinger på boliger som allerede er solgt er imidlertid bindende, og da har du ikke mulighet til å trekke deg dersom det er du som har best ansiennitet.

gutt og jente som ligger på seng