megler fra Garanti

Vurderer du å selge?

Ta kontakt med Garanti for en

uforpliktende prat om ditt boligsalg.

Telefon: 32 21 15 10

E-post: drammen@garanti.no

ER DU NBBO-medlem?

Ring oss i dag og få 15% rabatt på

meglerprovisjonen + 5000 kr i rabatt.

 

 

 

 

Tips for boligsalget

Går du med planer om å selge boligen din? Da bør du lese videre, for ifølge Jan Vidar Avdal i Garanti Eiendomsmegling kan du med enkle grep få en smidigere prosess og oppnå en bedre pris for boligen din.

– Dersom du har god tid til å planlegge boligsalget ditt, så har du også muligheten til å gjøre mange ting selv som vil bidra til å løfte førsteinntrykket av boligen, sier Avdal.

Alt fra å male vegger i moderne farger til å reparere småskader som har oppstått i boligen er ting som de fleste enkelt kan fikse selv for en forholdsvis rimelig penge.

– Det er viktig å tenke på hva som selger, småskader og halvferdige løsninger bidrar til å trekke helhetsinntrykket ned. Og dagens farger er ofte noe helt annet enn det som du har på veggene i dag. Ved å ta deg tid til å gjøre noe med disse tingene før et boligsalg, så er du godt på vei til å skape et attraktivt salgsobjekt, forklarer Avdal.

Er det større ting som må utbedres, så kan det også være fornuftig å ta tak i det. Alt etter omfanget av tiltaket.

– Dersom du kjenner til konkrete feil som må utbedres, for eksempel en lekkasje eller problemer ved det elektriske anlegget, kan det være lurt å ta kontakt med en håndverker for å utbedre det. Det bidrar til en større trygghet både for deg og kjøper.

Når det gjelder kosmetiske ting, som at badet er litt slitent, eller at kjøkkenet er av eldre dato, så fraråder Avdal å bruke tid og penger på det.

– Bad og kjøkken koster mye å pusse opp, og det er usikkert om man vil få kostnadene igjen ved et salg. Samtidig så opplever vi at kjøpere har veldig ulik smak, og at de har ulike ønsker og behov knyttet til disse rommene, sier han.

Bildene er viktige

Betydningen av bilder som virkemiddel for å presentere boliger har økt kraftig de siste par årene. Mye på grunn av sosiale medier som Facebook og Instagram.

– Gode bilder kan bli helt avgjørende for å få folk til å klikke inn på annonsen, og deretter dukke opp på visning, sier Avdal.

Og for å skape gode bilder, så trengs det mer enn bare et mobilkamera.

– Vi bruker kun profesjonelle fotografer, som vet hva som skal til for å få boligene til å ta seg godt ut. Og min påstand er at de aller fleste ikke er i stand til å ta bilder av samme kvalitet selv, så om du vil spare penger på boligsalget ditt, så bør du kutte andre steder enn på selve fotograferingen, er Avdals klare råd.

Klargjøring før salg

I følge Avdal er det også viktig å legge ned en liten arbeidsinnsats før annonsebildene skal tas og like før visning. Sørg for en grundig vask av hele boligen, også vinduene. I tillegg er det viktig å rydde inngangspartiet grundig, alle sko og jakker bør fjernes, slik at det som møter potensielle kjøpere først er et ryddig og pent område.

Fjern personlige objekter og bilder. Ofte så bør du også fjerne en del småmøbler og rydde benker, bord og andre overflater.

– Når du selger boligen din, så selger du en drøm. Da er det viktig å gi de som kommer på visning mest mulig blanke ark, samtidig som det er viktig at det ikke blir for tomt, forklarer Avdal.

Bruk megleren din

Spør gjerne megleren din om råd, da vil du få gode tips om hva du bør gjøre for å skape et best mulig inntrykk av akkurat din bolig.

– Vår jobb er å selge boliger, det er noe vi gjør hele tiden. Og vår erfaring og kompetanse kommer deg som kunde til gode. Ved å benytte oss aktivt, så får du mer igjen for pengene dine, samtidig som du legger alt til rette for at flere dukker opp på visning, og veien fra visning til budrunde kan ofte bli temmelig kort, sier Avdal.