Smarte løsninger for trange ganger

Det er ikke alle forunt å ha en stor og romslig entré, med plass til både garderobeskap, skohyller, fritidsutstyr, nøkkelskap og andre (u)nødvendige ting. Vi gir deg tipsene for hvordan du kan innrede mest mulig smart og praktisk!

Tekst: Delbæk Tekstbyrå. Foto: Produsentene

inngangspartiHar du noen gang tenkt over at inngangspartiet ditt kan si noe om hvem du er?
At gjester må snuble over sko, vesker og skolesekker før de kan komme vel innenfor døren gir ikke akkurat det beste førsteinntrykket. Kunsten er å kunne innrede praktisk og funksjonelt, men kult og innbydende på samme tid.

I en kundeundersøkelse gjennomført av analyseselskapet Norstat på oppdrag fra IKEA, oppgir en av fire at de ikke har nok plass til å lagre sko, mens en av fem mener de har for liten lagringsplass til klær.

- Sko og klær er en kilde til plassfrustrasjon, og kanskje ikke så overraskende er det kvinner som sliter mest med plassmangel. Her er det aldersgruppen 20-29 år som utmerker seg.

- Gode funksjonelle løsninger og ryddighet er noe av det som gjør at vi nordmenn trives hjemme. Vi bor romslig og flertallet av oss mener de er svært nær eller ganske nær ved å bo i et ideelt hjem. Men vi er tydelige på at vi trenger og savner smarte løsninger for å skape plass og mer rom.

 

hyller

Skreddersydde garderobeløsninger er både praktisk og lekkert. Her finnes det mange muligheter! En åpen løsning som vist her fra IKEA gir god oversikt, mens et lukket garderobeskap holder støvet borte fra klærne og kan gi et ryddigere uttrykk. Organiser slik at alt får sin faste plass, da er det lettere å ha kontroll over tingene dine.

 

Let your things find a home
Å la tingene få sin faste plass er både ryddig og nyttig, og er også enklere for barna å forholde seg til. Sorter, systematiser og kategoriser tingene på en måte som er logisk for deg og familien. Grupper i forhold til type, aktivitet
og hyppighet i bruk. Hva bruker du hver dag? Hva bruker du sjelden? Hva bruker du ut ifra sesong?

- Finn oppbevaringsplass i nærheten av der du trenger det. Ting du ikke bruker hver dag trenger ikke å være lett tilgjengelig i skap eller ta opp ekstra gulvplass. Mål opp og tell tingene, dette gir deg et svar på hvor mye som skal oppbevares og hva slags løsning du bør gå for.

 

knagg

Ekte veggpryd! Afterroom coat hanger heter denne dekorative knaggrekken fra Menu. Bare pass på og ikke overfylle den med tunge jakker og klær, så den ikke synes...

Velg løsning
Det finnes utallige muligheter, men skreddersydde garderobeinnløsninger kan være kjekt dersom du for eksempel har skråtak eller generelt liten plass å ta av i gangen. Få hjelp til å ta korrekte mål, slik at du er helt sikker på at garderoben passer inn som den skal når den skal monteres. Det kan også lønne seg å få hjelp til montering, da det kan spare deg for mye tid. Husk at det er dine behov og den plassen du har tilgjengelig som bør være avgjørende for hvilken løsning som er best for deg.

 

Praktisk sidebord fra HAY, perfekt for deg med liten plass.

 

Utnytt plassen
Har du liten gang, må du tenke kreativt. Her er det viktig å bruke veggene for det de er verdt - selv taket kan tas i bruk!

- Utnytter du veggene får du plass til mye mer. Det handler også om å finne og utnytte skjulte plasser, plasser som du kanskje ikke var klar over at du hadde, oppå skapet, bak eller på døren, mellom skap og vegger, og møbler med flere funksjoner som eksempler.

- Gi også bort, selg eller kast det som er ødelagt, ubrukt eller det som du har for mye av eller ikke bruker lenger. Dette reduserer plassen du trenger og gjør at du lettere kan se og finne det du trenger når du trenger det.

 

Praktisk sidebord fra HAY, perfekt for deg med liten plass.

10 smarte tips

1. Speil forstørrer rommet og er en rimelig investering.
2. Lyse overflater gir større romfølelse.
3. Gå for vegghengte stumtjenere. Ikke bare frigjør du gulvplass, men det blir også enklere å holde rent.
4. Tør du ikke sette fra deg sykkelen utendørs, kan to enkle hylleknekter gjøre susen. Bare pass godt på at hyllene er godt nok skrudd fast i veggen.
5. Gode systemer og småting sortert i bokser og esker gir en tilfredsstillelse av orden og oversikt.
6. Definer, sorter og finn faste plasser til alle tingene dine.
7. Oppbevaring bak lukkede dører beskytter og holder støv vekk.  Det gir også et ryddig og behagelig inntrykk.
8. Åpne løsninger gir deg en kjapp oversikt over hva du har, og er lett tilgjengelig.
9. Oppbevaring på hjul kan flyttes og frigi plass etter behov.
10. Velg gjerne skreddersydde modulløsninger med spesialtilpasset innredning.

Feiekost som henges på veggen fra Swedese

Feiekost som henges på veggen fra Swedese

hylle_ Beam

En knaggrekke kan brukes til så mangt, som denne fra HAY. Fås i forskjellige farger.

veggbord

Veggbord fra Menu

skohorn

Skojern fra Menu

hylle

Hylle fra Menu